News Flash:

Putin a declansat razboiul in Ucraina. Sunt cozi imense la iesirea din Kiev

24 Februarie 2022
394 Vizualizari | 0 Comentarii
razboi ucraina

Presedintele rus Vladimir Putin a declansat razboiul in Ucraina, sub pretextul apararii separatistilor din Donbas. Populatia pleaca masiv din tara, sunt cozi imense in Kiev, iar panica domina atmosfera din Ucraina. Presedintele SUA, Joe Biden a anuntat noi sanctiuni, iar UE, prin vocea presedintilor Comisiei si Consiliului European, a transmis ca isi va coordona condamnarea Rusiei cu NATO si G7. Ministrul de Externe ucrainean anunta ”o invazie la scara larga, un razboi de agresiune”. Mai multe puncte strategice din Ucraina sunt atacate, inclusiv capitala. 

Evenimentele LIVE:

Ora 10:26 Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a convocat o reuniune urgenta a consiliului extern si de aparare al natiunii, pentru a discuta despre invazie si cum sa protejeze cel mai bine etnicii greci care traiesc in Ucraina, noteaza The Guardian.

Ora 10:24 Ministrul de externe al Regatului Unit a promis sanctiuni „fara precedent” pentru a pedepsi „decizia ingrozitoare” a Rusiei de a invada Ucraina, scrie The Guardian.

Ora 10:22 Mesajul integral al Comisiei Europene, transmis de presedinta Ursula von der Leyen poate fi citit aici. 

Ora 10:19 Spania si Portugalia au condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei, transmite The Guardian. Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez , a postat pe Twitter :

„Guvernul Spaniei condamna agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei si isi exprima solidaritatea cu guvernul ucrainean si poporul sau. Raman in contact strans cu partenerii si aliatii nostri din Uniunea Europeana si NATO pentru a coordona raspunsul nostru.”
Prim-ministrul Portugaliei, António Costa, a declarat ca „a condamnat cu vehementa” atacul Rusiei asupra Ucrainei, adaugand:

„Gandurile mele sunt la poporul ucrainean in fata acestui atac nejustificat si lamentabil”.
Ambii lideri urmeaza sa participe la un summit de urgenta al UE de la Bruxelles, joi seara, o intalnire convocata inainte ca invazia sa inceapa sa discute optiunile de tragere la raspundere a Rusiei .

Ora 10:13 Ministerul Apararii din Rusia transmite prin agentia de presa rusa de stat ca ”informatiile arata ca unitatile Fortelor Armate ale Ucrainei isi parasesc pozitiile in masa”, anunta RIA Novosti. 

Ora 10:12 Imagini emotionante: Ucrainenii se strang in orase si se roaga pentru pace. Vezi imaginile aici. 

Ora 10:11 Bitcoin scade cu 8%, sub 35 de mii de dolari, dupa ce Rusia a atacat Ucraina. Mai multe detalii, aici. 

Ora 10:09 EXCLUSIV Prefectul de Suceava, pentru G4Media: ”Cateva sute de cetateni Ucraineni au intrat in primele ore ale zilei in judet / Ei stau la prieteni, rude / Avem pregatite tabere mobile cu asistenta medicala, psihologica, translatori si preoti”. Vezi articolul integral aici. 

Ora 10:08 Statul Major al armatei ucrainene declara ca nu exista deocamdata o debarcare de trupe ruse la Odessa. Mai multe detalii, aici. 

Ora 10:07 Armata Romana a activat punctele militare de comanda, citeste mai multe pe G4Media. 

Ora 10:06 Romania cere activarea Articolului 4 din Tratatul NATO, care inseamna mecanism de consultare intre Aliati. Articolul 4 se activeaza daca un stat membru NATO considera ca este amenintata integritatea sa teritoriala, independenta politica sau securitatea. Detalii, aici. 

Ora 10:03 Uniunea Europeana, mesaj ferm pentru Vladimir Putin: ”Rusia va fi izolata cum nu s-a mai intamplat/ Vom opri toate bancile rusesti din UE/ Vom da cel mai dur pachet de sanctiuni implementat vreodata”. Mesajele integrale, aici. 

Ora 10:02 VIDEO Rusia trimite crematorii mobile in urma trupelor / Secretarul britanic al apararii sugereaza ca incineratoarele montate pe vehicule vor fi folosite pentru a ascunde dovezi ale victimelor pe campul de lupta. Detalii aici. 

Ora 09:50 Primele cifre privind victimele in urma invaziei masive: Cel putin opt persoane au fost ucise si noua au fost ranite de bombardamentele rusesti, a declarat un consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, potrivit Reuters, citata de The Guardian. 

Ora 09:47 Presedintele Klaus Iohannis a convocat pentru joi la ora 11.00 o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. Citeste detalii pe G4Media. 

Ora 09:32 Ucraina anunta ca fortele ruse au intrat deja in tara in patru regiuni diferite, citeste detalii pe G4Media.

Ora 09.26 Rezumatul principalelor evenimente

Rusia a inceput ceea ce presedintele Vladimir Putin a numit o „operatie militara speciala” in Donbas, punand capat saptamanilor de speculatii cu privire la intentiile Rusiei in Ucraina.
Intr-o adresa televizata adresata poporului rus, Putin a spus ca operatiunea vizeaza „demilitarizarea si denazificarea” Ucrainei.
Au fost raportate lovituri cu rachete si explozii in mai multe parti ale Ucrainei, inclusiv Kiev si Harkov.
Ministrul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia ca a inceput un razboi la scara larga si a implorat ONU sa „faca tot posibilul” pentru a-l opri.
Presedintele american Joe Biden a condamnat atacul si a promis ca va trage Rusia la raspundere.
Liderii din Marea Britanie, Uniunea Europeana, ONU si NATO au condamnat, de asemenea, ferm ofensiva rusa. (Sursa: BBC)
Ora 09:22 Premierul Nicolae Ciuca a convocat joi la Guvern task-force-ul pentru gestionarea situatiei generate de agresiunea militara rusa din Ucraina, potrivit unui comunicat. Principalele responsabilitati ale acestui task-force sunt legate de monitorizarea situatiei si coordonarea masurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea functionarii tuturor serviciilor publice. Citeste detalii pe G4Media.

Ora 09:21 Ucraina spune ca Rusia muta echipamente militare in Crimeea anexata, potrivit Reuters.

Ora 09:04 VIDEO Cozi de masini la intrarea din Ucraina in Republica Moldova, dupa ce Rusia a lansat atacul. Vezi video aici. 

Ora 09:03 Emmanuel Macron a transmis, joi dimineata, ca Franta condamna ferm agresiunea Rusiei si ca este solidara cu Ucraina., informează g4media.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007331 (s)