News Flash:

Trupele rusesti au cucerit Cernobilul. „E imposibil de spus daca centrala nucleara se afla in siguranta”

24 Februarie 2022
328 Vizualizari | 0 Comentarii
Ucraina

Consilierul prezidential ucrainean Mihaila Poloyak a afirmat ca fortele ruse au reusit sa captureze centrala nucleara de la Cernobil. „Este imposibil de spus daca centrala nucleara de la Cernobil este in siguranta dupa un atac complet lipsit de sens al rusilor”, a spus oficialul. „Este una din cele mai mari amenintari la adresa Europei la acest moment”, a completat el. 

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei spune ca au existat 392 de bombardamente din partea fortelor ruse in Ucraina. „Luptele continua practic pe intreg teritoriul din sud-estul si centrul Ucrainei”, a spus purtatorul de cuvant al ministerului, mentionand ca sase poduri au fost distruse si in regiunile Kiev, Cernihiv, Donetk si Herson. 

Intr-un mesaj pe Twitter, presedintele american Joe Biden anunta ca a ajuns la un acord cu omologii sai din G7 „sa avanseze cu pachete devastatoare de sanctiuni (…) pentru a cere socoteala Rusiei”. „In aceasta dimineata, m-am intalnit cu omologii mei din G7 pentru a discuta despre atacul nejustificat al presedintelui Putin asupra Ucrainei si am convenit sa mergem mai departe cu pachete devastatoare de sanctiuni si alte masuri economice pentru a cere socoteala Rusiei. Suntem alaturi de oamenii curajosi din Ucraina”, a scris Joe Biden pe Twitter. 


Intr-o declaratie de la Casa Alba, presedintele american a anuntat noi sanctiuni pentru Rusia si a subliniat ca singurul vinovat este pentru atacul asupra Ucrainei este Vladimir Putin

. „Vladimir Putin a respins orice incercare cu buna credinta pe care au facut-o aliatii ca sa evitam un conflict inutil. Se intampla exact cum am prezis. Putin este agresorul. El a ales acest razboi”, a spus Biden. Presedintele american a spus ca noile sanctiuni vizeaza patru alte banci rusesti care nu au fost incluse in prima transa, intre ele si VTB, a doua cea mai mare banca din tara The US president said the sanctions will target four more Russian banks that were not included in the first tranche of sanctions, including VTB, the countrys second-largest bank. „Fiecare activa pe care o au SUA vor fi inghetate”.

Acesta a mai spus ca va taia la jumatate importurile de tehnologie ale Rusiei. „Vom reduce capacitatea lor de a concura pe o piata competitiva”. Biden a fost apoi asaltat de intrebarile jurnalistilor care doreau sa afle de ce SUA nu deconecteaza Rusia de la sistemul de plati interbancare Swift, insa presedintele a replicat ca ca aceasta sanctiune este avuta in vedere si a subliniat ca masurile anuntate acum sunt „foarte dure”. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010497 (s)