News Flash:

Cum motiveaza Putin atacul asupra Ucrainei. „Rusia vrea doar sa se apare”

24 Februarie 2022
669 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin

Putin a sustinut ca cele doua autoproclamate „republici populare” Donetk si Lugansk, din regiunea separatista Donbas din estul Ucrainei, carora le-a recunoscut luni oficial „independenta”, „au apelat la Rusia cu o solicitare de ajutor” si, pentru a raspunde acestui apel, a lansat o „operatiune militara speciala”. Scopul acesteia? „Demilitarizarea si denazificarea” Ucrainei, a spus el.

Putin: Rusia cauta doar sa se apere

La cateva minute dupa acest anunt, rachetele rusesti au inceput sa loveasca tinte din Ucraina, a notat CNN. „Pentru SUA si aliatii lor, este vorba despre asa-numita politica de ingradire a Rusiei, cu evidente dividende geopolitice. Iar pentru tara noastra este vorba in ultima instanta de o chestiune de viata si de moarte, o chestiune privind viitorul nostru istoric ca popor. (…) Aceasta este o amenintare nu doar pentru interesele noastre, ci si pentru existenta insasi a statului nostru, pentru suveranitatea lui. Aceasta este linia foarte rosie de care s-a vorbit de multe ori. Au trecut-o”, a spus seful statului rus.

„Timp de opt ani, opt ani lungi si interminabili, am facut tot posibilul pentru a rezolva situatia (din provincia separatista prorusa Donbas, din estul Ucrainei – n.r.) prin mijloace pasnice si politice. In van”, a continuat el, adaugand ca „nu putem privi ceea ce se intampla acolo fara compasiune”, „era necesar sa stopam imediat acest cosmar: genocidul impotriva a milioane de persoane care traiesc aici, care au incredere doar in Rusia, care isi spun sperantele doar in noi”. informeaza libertatea.ro.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007135 (s)