News Flash:

Fortele ruse au cucerit un aeroport militar situat in apropiere de Kiev. Primarul capitalei ucrainene: „Fiti pregatiti sa ajungeti la adaposturile antibomba”

24 Februarie 2022
337 Vizualizari | 0 Comentarii
invazie

Potrivit sefului statului ucrainean, care s-a exprimat intr-o interventie video, aeroportul a fost cucerit de fortele ruse, dar debarcarea parasutistilor la Gostomel, unde este situat aeroportul, a fost ''blocata'' si fortele ucrainene ''au primit ordinul de a-i distruge''.

Autoritatile militare ucrainene au afirmat ca 20 de elicoptere ruse si un avion Mi-8 au adus trupe aeropurtate la aeroportul Gostomel, din regiunea Kiev.

"Lupte sunt in curs pentru aeroportul din Gostomel", anuntase anterior seful Fortelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnii, informeaza Agerpres.

Imagini de pe retelele sociale aratau ca aeroportul pare sa fi fost tinta unui atac cu numeroase elicoptere.

Armata rusa a lansat in zorii zilei de joi o invazie pe scara larga impotriva Ucrainei - terestra, aeriana si navala -, cel mai mare atac al unui stat impotriva altui stat in Europa de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

„Dragi, kieveni! Ucraina este atacata de un agresor. Se aude vuiet de obuze si la Kiev. Cel mai mare dusman acum este panica. Nu trebuie sa ne pierdem rezistenta. Toti cei care nu sunt implicati in infrastructura critica, stati acasa. Pastrati o „valiza de alarma” gata. Documente, un minim de lucruri necesare. Pentru a ajunge rapid, daca este necesar, la un adapost sau un depozit”, a notat Kliciko, intr-un mesaj pe Facebook. La Kiev, capitala Ucraina, aproape 3 milioane de locuitori, au sunat joi, 24 februarie, sirenele care a anuntat pericolul., informeaza Digi24 si Libertatea.


 


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010581 (s)