News Flash:

137 de morti si 300 de raniti in prima zi de bombardamente. Explozii azi-noapte la Kiev. Ce discurs a transmis presedintele Ucrainei la prima ora a diminetii

25 Februarie 2022
539 Vizualizari | 0 Comentarii
Ucraina

Mai multe explozii s-au auzit in noaptea de joi spre vineri la Kiev, in timp ce presedintele Zelenski a anuntat ca ramane in capitala.

Dupa o zi de invazie, bilantul in victime omenesti este de 137 de morti si 316 raniti, potrivit presedintelui ucrainean. Volodimir Zelenski a acuzat Occidentul ca Ucraina si ucrainenii sunt singuri in fata invaziei puse la cale de Putin.

Rusia a invadat Ucraina joi, la primele ore ale zilei, din nord, sud si est, iar mii de ucraineni s-au indreptat catre granite, ori s-au adapostit la metrou.

Zelenski a anuntat mobilizarea generala: toti barbatii apti de lupta intre 18 si 60 de ani nu mai au voie sa plece din tara si sunt convocati sa o apere cu arma in mana.

Pe timpul zilei, aeroportul de langa Kiev a fost capturat initial de rusi, apoi a fost recuperat de ucraineni. In schimb, fortele ruse au preluat controlul asupra Cernobilului si a Insulei Serpilor.

NATO a denuntat invadarea Ucrainei, despre care a spus ca a fost planificata cu sange rece, si si-a activat planurile defensive.

SUA, UE si Marea Britanie au anuntat sanctiuni impotriva Rusiei.

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat din nou cetatenilor sai, la primele ore ale diminetii. Discursul televizat a fost tinut atat in ucraineana, cat si in rusa.

„Rusia va trebui sa vorbeasca cu noi mai devreme sau mai tarziu despre cum sa punem capat ostilitatilor si sa oprim aceasta invazie. Cu cat mai repede va incepe conversatia, cu atat mai mici vor fi pierderile Rusiei”, a spus el, potrivit Europa Libera.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006405 (s)