News Flash:

Bine de știut!

Ce substanțe nocive poate conține aerul din birouri și ce se poate face pentru a îmbunătăți calitatea acestuia

2 Aprilie 2024
146 Vizualizari | 0 Comentarii

Nu e secret că petrecem aproximativ o treime din viața noastră la locul de muncă. Această realitate aduce în prim plan importanța pe care o are mediul de lucru, în special calitatea aerului din birouri, asupra vieții și a bunăstării noastre generale.

Ce substanțe nocive poate conține aerul din birouri?

Într-un birou pot exista varietate de poluanți care pot afecta calitatea aerului. Un exemplu de astfel de poluanți sunt compușii organici volatili. Compușii organici volatili sunt substanțe chimice periculoase care se găsesc într-o mulțime de produse și materiale pe care le întâlnim în mediul nostru de lucru de zi cu zi. Aceștia sunt eliberați sub formă de gaze la temperatura camerei. Acești compuși pot fi emiși din vopsele, adezivi, produse chimice folosite pentru curățenie, inclusiv odorizante de aer, dezinfectanți, materiale de construcție și finisaje etc.

Altă substanță nocivă care se poate conține în aerul de birouri este dioxidul de carbon (CO2). Acesta este un gaz natural care se formează ca produs al respirației umane și a altor procese biologice. În aer liber, CO2 este prezent în concentrații normale și contribuie funcționarea normală a ecosistemelor terestre. Totodată, în spațiile interioare, acumularea excesivă de CO2 poate poate afecta în sens negativ calitatea aerului.

În birouri, creșterea nivelului de CO2 poate fi rezultatul mai multor factori, inclusiv numărul mare de persoane care respiră într-un spațiu închis și o ventilație inadecvată. Sistemele de ventilație necorespunzătoare, fără aer conditionat duct, precum și spațiile închise fără acces la aer proaspăt, pot contribui la acumularea de CO2 în interior.

Ce măsuri se pot întreprinde pentru a îmbunătăți calitatea aerului în birouri?

Există o mulțime de măsuri care pot fi întreprinse pentru a îmbunătăți calitatea aerului în birouri. De exemplu, instalarea unui sistem de ventilație complex, cu ventilatoare de baie pentru a combate umezeala și filtre de aer bune. Sistemele de ventilație permit circulația eficientă a aerului și elimină acumularea de CO2 și alte poluanți care pot apărea într-un spațiu închis. Prin furnizarea aerului proaspăt, acest sistem contribuie la menținerea nivelurilor optime de oxigen și la reducerea senzației de sufocare și oboseală asociate cu aerul stagnant.

În același timp, nu este suficient doar să se instaleze un sistem de ventilație bun. Este important să se efectueze verificări regulate ale sistemului de ventilație pentru a asigura funcționarea corectă a acestuia. Trebuie înlocuite filtrele în mod regulat pentru a menține aerul curat.

În medie, o persoană face până la 23.000 de inspirații și expirații în fiecare zi. Conform unor studii, calitatea aerului în interiorul clădirilor poate fi de 5-10 ori mai proastă decât în aer liber. Așadar, ar trebui să se întreprindă măsurile necesare pentru a menține calitatea aerului în birouri la un nivel optim. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1345 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011883 (s)