News Flash:

Camera 30 din Primaria Timisoara, refacuta cu 240.000 de euro, a ajuns la faza de amenajari „open space”

1 Septembrie 2021
373 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Timisoara

Nu pare sa se fi schimbat nimic la Camera 30 din Primaria Timisoara, unde ar fi trebuit sa fie gata deja santierul si unde lucrarile erau sistate in urma cu doua luni. Reprezentantii municipalitatii spun acum ca mai sunt de facut doar amenajari interioare.
 
 
Contractul pentru reamenajarea Camerei 30 de la parterul Primariei Timisoara a fost semnat in luna august 2020, iar lucrarile ar fi trebuit sa fie gata in opt luni. Reprezentantii PMT s-au chinuit inca din 2015 sa transforme incaperea. Proiectul dateaza din 2015 si a fost de mai multe ori in atentia consilierilor locali. De santier se ocupa asocierea TT & Co Solaria Grup – Euras, cu 1,18 milioane de lei cu tot cu TVA.

In vara erau oprite lucrarile
Proiectul vechii administratii nu a fost insa pe placul celor din actuala conducere a primariei, astfel ca ni se spunea inca din luna iunie ca lucrarile sunt putin oprite. Muncitorii au disparut, erau si asa cam scumpi la vedere.

„Se fac ajustari la proiect si suntem in faza de remobilare a spatiului. Vechea compartimentare impartea spatiul in cateva zeci de ghisee mici, fara sa fie clar ce functiune va avea spatiul. Imediat ce noile ajustari vor fi incluse in proiect, vom continua aceasta lucrare”, ne spuneau, in iunie, reprezentantii PMT.

Tot la acea vreme, primarul Dominic Fritz spunea ca si-ar putea imagina acolo un Incubator de proiecte, pentru ca „acest nou spatiu va avea doua sali mari de sedinte, un birou mai mare, cu mai multi, alte birouri mici. Am incercat acum o reapartamentare. Am lucrat cu proiectantul, va fi pe doua niveluri si sus vor fi salile de sedinte”.

Vechiul proiect prevedea construirea unui planseu care sa imparta pe verticala volumul existent in doua volume, recompartimentarea spatiilor nou rezultate si construirea unei scari de acces.

Camera 30 arata cam la fel. De afara, din parcarea primariei, se vede un santier parasit, dar oficialii PMT sustin acum ca lucrarile de constructii sunt gata.

„La Camera 30 au fost finalizate lucrarile de constructii si vor incepe amenajarile interioare. Este realizata deja etajarea pe structura metalica si se doreste realizarea de amenajari open space”, ne-au declarat acum cei din primarie.

Santierul de la fatada PMT, tot in pauza
PMT nu a putut estima un termen pentru finalizarea santierului. De altfel, nu se lucreaza nici la reabilitarea fatadei cladirii municipalitatii. Si in acest caz contractul a fost semnat in anul 2020, dar in aprilie, tot cu asocierea TT & Co Solaria Grup – Euras, cu subcontractantul Betavolt Alpine, care s-a angajat ca face lucrarea cu 6,17 milioane de lei. Durata lucrarilor era de 18 luni, iar pe panoul de santier scrie ca data de incepere a lucrarii este 2 iunie 2020, iar termenul de finalizare este 2 decembrie 2021. Lucrarile nici nu au inceput.

„Cladirea primariei mai poate astepta”, ne spuneau, tot in vara acestui an, reprezentantii PMT, care motivau prin modificari de proiect cerute de Directia Judeteana pentru Cultura Timis, „in special la tamplaria geamurilor”. Modificarile ar fi crescut costurile, astfel ca lucrarile au fost intrerupte si urmau sa fie reluate, conform PMT, „cel mai probabil anul viitor”. Nici acest lucru nu este o certitudine.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006307 (s)