News Flash:

A fost creata o noua petitie pentru semafoare pe str. Polona in timp ce Primaria Timisoara a reinstalat calmatoarele de trafic

1 Septembrie 2021
457 Vizualizari | 0 Comentarii
calmatoare de trafic

Soferii sunt in continuare nemultumiti de limitatoarele de viteza remontate de Primaria Timisoara in zona Polona. Spun ca ingreuneaza traficul si le distrug masinile, astfel ca au creat o petitie pentru a convinge primaria sa le inlocuiasca cu semafoare. Au facut acest lucru si in 2018, dar n-au fost ascultati. PMT anunta ca a pus totusi calmatoare mai mici.
 
 
„Pe aceasta strada, chiar pe trecerea de pietoni, au avut loc in ultimii ani mai multe accidente grave, unele soldate cu morti, din acest motiv au fost instalate calmatoare de viteza. Am primit nenumarate cereri din partea operatorilor economici si a celor ce locuiesc in zona. Ii inteleg in acelasi timp pe soferii care circula pe aceasta portiune, care risca sa-si deterioreze masinile. La fel cum inteleg ca la ore de varf, calmatoarele pot spori aglomeratia. Dar trebuie sa tinem mereu in minte ca aici nu avem un drum national, ci un spatiu urban, cu zona rezidentiala si fabrici”, a anuntat, pe Facebook, viceprimarul Ruben Latcau.

Edilul a anuntat ca s-a decis inlocuirea calmatoarelor de 50 de milimetri cu unele de 30 de milimetri, care sunt mai late, astfel incat sa reduca riscul de avarii pentru vehicule si sa se pastreze siguranta pietonilor.

„Nu-mi doresc sa existe masini care circula acolo cu 90 de km/h. Raman receptiv la problemele soferilor mentinand ca prioritate viata umana”, a completat Latcau.

Soferii care circula zi de zi prin zona spun insa ca problema ar putea fi rezolvata mult mai usor cu semafoare cu buton. Ei au aratat recent ca primaria cheltuie cel putin 5.000 de lei cu montarea si demontarea unui singur limitator de viteza, iar calmatoarele vor fi oricum demontate la iarna.

„Ruben Latcau, insistam sa se inlocuiasca acestea cu semafoare cu buton pentru pietoni. Aceste calmatoare vor fi demontate cand vine inghetul, iar ignoranta din Comisia de Circulatie a PMT va uita pana la primavara si vom primi iar calmatoare dure. La fel s-a procedat in 2018 si am revenit de unde am ramas atunci. In perioada geroasa, in lipsa semafoarelor cu buton mentionate in petitia recreata, riscurile vor ramane pentru cinci luni si o sa ajungem la punctul de acum 2-3 saptamani cand ati dispus montarea acestora pe o artera intens circulata, si nu pe o strada rezidentiala intre blocuri”, au raspuns administratorii paginii de Facebook „Strazile din Timisoara”.

Soferii spun ca, odata cu inceperea scolii, vor sta iarasi la cozi interminabile in trafic, in drum spre Timisoara sau inapoi spre casa.

„De la Comtim pana in Timisoara, adica pana in Dambovita, sunt cinci calmatoare de trafic: trei pe Polona, unul epe Slavici, unul pe Andreescu sau pe cealalta varianta 1 pe Ardealul. Daca circuli pe aceasta ruta, masina va fi afectata indiferent cu ce viteza treci peste el. Traseul nu este o strada de cartier, ci este accesul catorva comune din zona metropolitana si nu numai, dar si accesul timisorenilor spre zona industriala, la serviciu”, mai scrie „Strazile din Timisoara”.

In petitia creata, soferii din zona au enumerat si dezavantajele limitatoarelor de trafic, dar si avantajele eventualelor semafoare cu buton. Petitia poate fi semnata AICI!


aici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006484 (s)