News Flash:

Actiune pentru respectarea regulilor la trecerea cu calea ferata, la Giroc

12 August 2021
919 Vizualizari | 0 Comentarii
politia

Actiune a politistilor timiseni, miercuri, la Giroc. Oamenii legii au amplasat filtre la trecerea la nivel cu calea ferata pentru a se asigura ca soferii respecta regulile. Au retinut un permis de conducere pentru 90 de zile.
 
 
Actiunea oamenilor legii s-a desfasurat intre orele 17 si 19, la trecerea la nivel cu calea ferata de la intrarea in Giroc. Politistii si-au propus astfel sa reduca riscurile accidentelor produse pe fondul nerespectarii semnalizarilor rutiere la trecere la nivel cu calea ferata.

„La trecerea la nivel cu calea ferata curenta, conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu viteza redusa si sa se asigure ca nu se apropie un vehicul feroviar.

Conducatorul de vehicul poate traversa calea ferata curenta prevazuta cu bariere sau semibariere, daca acestea sunt ridicate si semnalele luminoase si sonore nu functioneaza, iar semnalul cu lumina alba intermitenta cu cadenta lenta este in functiune.

Conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca atunci cand:

barierele sau semibarierele sunt coborate, in curs de coborare sau de ridicare;
semnalul cu lumini rosii si/sau semnalul sonor sunt in functiune;
intalneste indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere” sau „Oprire”.
Vehiculele trebuie sa opreasca, in ordinea sosirii, in locul in care exista vizibilitate maxima asupra caii ferate fara a trece de indicatoarele prevazute la lit. c) sau, dupa caz, inaintea marcajului pentru oprire ori inaintea barierelor sau semibarierelor, cand acestea sunt inchise, in curs de coborare sau de ridicare”, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006881 (s)