News Flash:

Pompierii atrag din nou atentia: Nu mai curatati terenurile prin incendiere! Sanctiunile ajung pana la 50.000 lei

11 August 2021
363 Vizualizari | 0 Comentarii
pompieri 1

Cu incendiile de vegetatie nu e de joaca, iar acest lucru se vede cel mai bine in Grecia sau Turcia! Acesta este avertismentul pompierilor, iar cei care nu tin cont de el risca sa plateasca amenzi uriase.

„Nici Romania nu scapa de astfel de evenimente, chiar daca acestea sunt la o dimensiune mult mai mica! Daca oamenii ar intelege sa nu dea foc vegetatiei, nu s-ar ajunge sa se distruga bunuri sau vieti! In cazul incendiilor de vegetatie uscata, flacarile se intind cu repeziciune pe o suprafata foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. In conditii de vant puternic si temperaturi ridicate, astfel de situatii pot deveni delicate mai ales daca in zona campurilor arzande se afla locuinte”, au transmis, miercuri, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Arderile de vegetatie sunt interzise, iar nerespectarea interdictiei se sanctioneaza cu amenzi de pana la 50.000 lei. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate in perioada imediat urmatoare, pompierii fac apel la oameni sa respecte masurile specifice de prevenire a incendiilor. Astfel, utilizarea focului deschis in locuri cu pericol de incendiu si pe timp de vant este interzisa, iar prepararea hranei prin utilizarea focului deschis in gospodariile populatiei se face numai in locuri special amenajate, in conditii si la distante care sa nu permita propagarea focului la constructii, depozite, culturi agricole, paduri, plantatii sau la alte vecinatati.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile se face in locuri special amenajate ori pe terenuri pregatite, cu luarea masurilor ce se impun pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, asigurandu-se supravegherea permanenta a arderii, precum si stingerea jarului dupa terminarea activitatii.

De asemenea, utilizarea focului deschis nu se admite la distante mai mici de 40 de metri fata de locurile cu pericol de explozie: gaze si lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv zece metri fata de materiale sau substante combustibile: lemn, hartie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fara a fi supravegheat si asigurat prin masuri corespunzatoare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004705 (s)