News Flash:

Primăria Timișoara își continuă angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor săi

A fost aprobat proiectul de retehnologizare al sistemului centralizat de termoficare al Timișoarei

25 Martie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii


Consilierii locali din Timișoara au aprobat proiectul de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare al orașului, necesar pentru a respecta cerințele de protecție a mediului. De asemenea, au fost votate și proiectele privind aprobarea studiului de fezabilitate, analiza cost beneficiu și indicatorii tehnico-economici, precum și aprobarea planului anual de evoluție a tarifelor pentru energie termică, transport și distribuție, legate de etapa a treia a primului lot al rețelei. Acestea implică o sumă totală de 368 de milioane de lei.

În cadrul acestui proiect, se va reabilita o lungime de 13,439 km de rețele termice primare prin înlocuirea conductelor uzate cu un sistem modern preizolat. Vor fi, de asemenea, construite cămine de termoficare noi, se vor înlocui vanele și suporturile din cămine, iar stâlpii de susținere pentru conductele supraterane vor fi reabilitați, alături de alte lucrări auxiliare.

Intervențiile prevăzute în Lotul 1 se vor concentra pe zonele: CET Sud – Fratelia, Șagului – Elisabetin, Girocului, Complex, Circumvalațiunii, Fabric – Modern și Bucovina. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, iar durata totală de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 368.519.266,03 lei, TVA inclus, din care peste 110 milioane de lei sunt asigurate de Municipiul Timișoara din bugetul local.

Scopul principal al acestor lucrări este îmbunătățirea confortului termic al consumatorilor, reducerea costurilor aferente producerii și consumului de energie, precum și creșterea securității furnizării energiei termice prin reducerea numărului de întreruperi. De asemenea, se dorește îmbunătățirea parametrilor tehnici de transport a energiei și reducerea costurilor de exploatare și mentenanță.

După finalizarea reabilitării sistemului, se estimează o reducere a pierderii totale de căldură cu 44751.97 MWh/an, prin implementarea unui sistem de detectare, semnalizare și localizare a pierderilor/avariilor, precum și o reducere a consumului de combustibil la surse cu 67.175 MWh/an. Aceste măsuri vor avea și un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor de CO2 cu 18733.5 tone/an și a celor de NOx cu 40533.8 kg/an, ca urmare a scăderii consumului de combustibil necesar pentru producerea energiei termice.

Prin aceste proiecte, Primăria Timișoara își continuă angajamentul de a asigura o dezvoltare durabilă a orașului și de a îmbunătăți calitatea vieții pentru toți locuitorii săi, prin modernizarea infrastructurii termice.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004951 (s)