News Flash:

A început evaluarea ofertelor depuse pentru furnizarea de mobilier pentru spațiile de învățământ din Timișoara

Primăria Municipiului Timișoara continuă planul de modernizare a sălilor de clasă din oraș

22 Martie 2024
95 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Municipiului Timișoara continuă implementarea planului de modernizare a spațiilor educaționale din oraș, având ca obiectiv asigurarea unui mediu de învățare modern, sigur și confortabil pentru elevi, adaptat cerințelor secolului XXI. Anunțăm demararea procedurii de evaluare a ofertelor depuse pentru furnizarea de mobilier în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Municipiul Timișoara".

Perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat la data de 19.03.2024. Au fost recepționate 11 oferte pentru toate cele patru categorii: învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal. În prezent, ofertele sunt în curs de evaluare.

„Schimbăm tot mobilierul din grădinițele, școlile și liceele timișorene, pentru ca toți copiii, indiferent dacă învață la o școală de cartier sau în centru, să aibă aceleași condiții în clase și laboratoare. Cei mai mulți copii vor începe noul an școlar în clase cu mobilier nou și cu dotări moderne, și, treptat, în următoarele luni, toți copiii din Timișoara vor avea aceleași condiții de studiu. E cel mai ambițios proiect de modernizare a învățământului timișorean de decenii și face parte din strategia noastră de prioritizare a domeniului educației pentru dezvoltarea Timișoarei”, a transmis primarul Dominic Fritz.


Pentru Lotul 1, destinat dotării sălilor de clasă pentru învățământul preșcolar, au fost înregistrate două oferte, având o valoare estimată de 4.210.578,40 lei (fără TVA). Lotul 2, dedicat dotării sălilor de clasă pentru învățământul primar, a primit trei oferte, evaluat la suma de 5.764.950,80 lei (fără TVA). Pentru Lotul 3, destinat înzestrării sălilor de clasă pentru învățământul gimnazial, s-au înregistrat și trei oferte, evaluat la 7.791.537,60 lei (fără TVA). Pentru Lotul 4, dedicat dotării sălilor de clasă pentru învățământul liceal, s-au depus în total trei oferte, cu o valoare estimată de 7.319.323,20 lei fără TVA.

Valoarea totală estimată a achiziției este de 25.086.390 lei (fără TVA), reprezentând cea mai semnificativă investiție în educație din ultimele decenii. Ofertele vor fi analizate cu atenție, iar criteriul de atribuire vizează obținerea celui mai bun raport calitate-preț. Obiectivele proiectului sunt în concordanță cu eforturile de modernizare a infrastructurii școlare pe multiple niveluri, începând de la învățământul preșcolar și ajungând până la învățământul profesional și tehnic. Mobilierul ergonomic va fi adaptat nevoilor elevilor, fiind conceput în mod special pentru fiecare grupă de vârstă, pentru a asigura funcționalitatea și confortul adecvat.

Este important de menționat că Primăria Timișoara a obținut finanțare pentru dotarea a 1.300 de săli de clasă cu mobilier și echipamente IT. Această inițiativă va acoperi 60 de unități de învățământ și alte 3 unități conexe: Clubul Sportiv Școlar Bega, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 și Palatul Copiilor. Se estimează că peste 80% din sălile de clasă din oraș vor fi echipate, restul de 20% fiind săli care au beneficiat de dotări în ultimii 5 ani. Este prevăzut ca aproximativ 40.000 de elevi să beneficieze de aceste dotări.

Valoarea totală a proiectului este de 86.339.577,59 lei (TVA inclus), din care 72.554.266,89 lei reprezintă finanțare europeană, iar 13.785.310,70 lei reprezintă valoarea TVA acoperită prin bugetul de stat. Sursa de finanțare provine din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15: Educație.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005762 (s)