News Flash:

Bine de știut!

Municipalitatea timișoreană a lansat în dezbatere publică noua ediție a proiectului de bugetare participativă

21 Martie 2024
87 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a demarat procesul de consultare publică pentru noua ediție a proiectului de bugetare participativă. Documentul va fi supus dezbaterii timp de 30 de zile, iar în această perioadă va fi organizată și o dezbatere publică referitoare la regulament, programată pentru joi, 4 aprilie, începând cu ora 17:00, în Sala de Consiliu a Municipiului Timișoara.

Bugetarea participativă oferă locuitorilor Timișoarei posibilitatea de a se implica în proiecte de interes comunitar, propunând proiecte finanțate din bugetul local și supunându-le votului. Proiectele câștigătoare vor fi implementate, iar fondurile alocate pentru acestea se ridică la aproximativ 4 milioane de lei. Numărul proiectelor finanțate va fi determinat de voturile obținute și de valoarea totală alocată.

În această nouă ediție a campaniei de bugetare participativă, se vor aloca sume egale de câte 500.000 lei pentru cele opt zone predefinite. Se urmărește astfel o distribuție teritorială echilibrată a proiectelor câștigătoare.

Obiectivele specifice ale acestei ediții vizează creșterea coeziunii sociale și îmbunătățirea calității vieții în cartiere, prin încurajarea propunerilor de proiecte care vizează diverse domenii precum spații verzi, locuri de joacă, spații comune sau spații dedicate sportului.

Pentru a crește calitatea propunerilor de proiecte primite, se propun criterii de eligibilitate suplimentare, cum ar fi implicarea activă în viața comunității sau adresarea nevoilor specifice ale zonei respective.

În prezent, au avut loc două ediții ale campaniei, iar anul trecut a fost inițiată o campanie pilot în zonele urbane marginalizate. Pentru participarea la dezbaterea din 4 aprilie, cetățenii sunt invitați să-și exprime opinia până cel târziu în data de 3 aprilie, ora 11:00, și să transmită opiniile și online pe platforma Decidem. Proiectul de hotărâre aferent regulamentului de bugetare participativă pentru 2024 poate fi consultat pe site-ul primăriei.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005767 (s)