News Flash:

Dacian Ciolos despre sumele uriase incasate de la Comisia Europeana: "Am vazut si eu lucrurile astea prezentate ca soc, surpriza"

3 Noiembrie 2016
1307 Vizualizari | 1 Comentarii
ciolos2
Premierul Dacian Ciolos a afirmat, joi, ca indemnizatia primita de la Comisia Europeana se aplica tuturor fostilor comisari europeni. Totodata, premierul a subliniat faptul ca banii primiti „nu sunt bani care vin de la firme private care sa aiba contracte cu Guvernul, nu sunt bani care sa vina din partea altora care au anumite interese la Guvern. Sunt bani pe care ii iau de la o institutie publica si care vin pe baza unui regulament european”. Reactia acestuia vine in contextul in care in spatiul public s-a vehiculat informatia ca Dacian Ciolos primeste un salariu de la Comisia Europeana, in timp ce este premier al Romaniei.

„Am vazut si eu lucrurile astea prezentate ca soc, surpriza. Eu am spus de cand am terminat mandatul ca exista aceasta indemnizatie pentru toti fostii comisari europeni. Este o indemnizatie de tranzitie care dureaza trei ani dupa mandat, care se acorda pentru ca exista si niste restrictii profesionale pentru fostii comisari. Ea se acorda automat fara nicio obligatie din partea persoanelor respective fata de Comisia Europeana si ea se acorda tuturor fostilor comisari. Deci, este o perioada de trei ani. Ea a inceput in noiembrie 2014 si merge pana in noiembrie 2017. Ea apare in declaratia de avere facuta transparent”, a declarat premierul Romaniei.

De asemenea, Dacian Ciolos a spus ca suma pe care o incaseaza de la Comisia Europeana nu i-a influentat in niciun fel activitatea de premier.

„Este vorba despre ceva mai mult de jumatate din salariul net de comisar european, pe o perioada de trei ani. Ca sa clarific, pozitia mea fata de Comisia Europeana a fost foarte clara de la inceput. Cand au fost de criticat lucruri, le-am criticat, cand au fost de sustinut, le-am sustinut. Nu am nicio obligatie fata de Comisia Europeana.  Nu sunt eu premierul care a primit un to-do list de la CE cu ce sa faca si ce sa dreaga. Eu am fost cel care a anuntat ca Romania nu accepta cotele de migranti, eu sunt cel care am negociat si insistat pentru implicarea CE pentru eliminarea vizelor pentru Canada. Deci nu am nicio problema si vreau sa fie foarte clar ca independenta mea este totala si sunt foarte constient de responsabilitatea mea in calitate de premier”.

Intrebat daca i se pare o coincidenta faptul ca aceste informatii au aparut la doar o zi dupa ce a fost desemnat premier din partea PNL, Ciolos a raspuns ca nu exista coincidente.

„Nimic nu este coincidenta. Nici nu e o problema. Imi dau seama ca in aceasta perioada, persoana mea si imaginea mea vor fi tinta a tot felul de informatii. Eu am fost si raman clar, direct, onest si deschis in continuare. Deci nu vorbim despre o noutate, doar ca a putut fi scoasa acum”, a completat Ciolos.

dacian ciolos comisia europeana salariu indemnizatie transparent
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004905 (s)