News Flash:

Ce spune harta prosumatorilor din România

Zonele din țară unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltaice

25 Septembrie 2023
175 Vizualizari | 0 Comentarii


Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, recent lansat, include o hartă care prezintă numărul de instalații ale prosumatorilor și puterea centralelor fotovoltaice.

Harta prosumatorilor dezvăluie că, la jumătatea acestui an, cel mai mare număr de prosumatori se găsea în județul Ilfov, unde existau 6.530 de prosumatori dintr-un total de peste 77.000 la nivel național, conform datelor din Codul de bune practici obținute de la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), conform economica.net.

Pe locurile următoare se află județul Timiș, cu 4.590 de prosumatori, și Dolj, cu 3.223 de prosumatori. Această cifră include atât prosumatorii persoane fizice, cât și cei juridici, și se referă la perioada de la mijlocul anului.

În ceea ce privește distribuția prosumatorilor pe cele opt zone de rețea din România, Distribuție Oltenia, o companie de distribuție din cadrul grupului CEZ (vândută către MIRA), deține cel mai mare număr de prosumatori, și anume 13.650. Acesta este și clasamentul județelor în ceea ce privește capacitatea instalată.

Recent, Gabriel Andronache, vicepreședintele ANRE, a estimat că capacitatea instalată în centralele prosumatorilor va ajunge la 2.000 MW "la finalul acestui an sau începutul anului viitor".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004744 (s)