News Flash:

Comisia Europeană nu se pronunță

Vineri, 15 septembrie, este ultima zi în care sunt interzise importurile de grâu din Ucraina

15 Septembrie 2023
188 Vizualizari | 0 Comentarii


Astăzi, 15 septembrie, este data limită pentru restricțiile privind importurile de grâu, floarea-soarelui, porumb și rapiță din Ucraina în țările precum România, Polonia, Ungaria, Slovacia și Bulgaria. Cu toate acestea, majoritatea statelor implicate au cerut în repetate rânduri prelungirea perioadei de restricții. Până în prezent, Comisia Europeană nu a anunțat nicio decizie cu privire la extinderea acestor restricții, în ciuda solicitărilor multiple din partea statelor membre, inclusiv România.

„Nu s-a luat încă nicio decizie, așa că nu suntem în măsură să vă informăm acum cu privire la următorii pași”, au declarat reprezentanții Comisiei.

Miercuri, Ungaria a făcut cunoscut  faptul că a încheiat un acord cu România, Slovacia și Bulgaria, în care cele patru state membre ale Uniunii Europene din Europa Centrală și de Est (ECE) vor institui la nivel național restricții privind importurile de cereale ucrainene pentru a-și proteja piețele, chiar dacă Uniunea Europeană nu prelungește interdicția care expiră mâine, conform informațiilor economica.net.

Mai târziu, Bulgaria a anunțat că se retrage din acest acord cu celelalte trei state și că nu va prelungi interdicția privind importurile de cereale ucrainene după data de 15 septembrie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007404 (s)