News Flash:

Lansare BNR!

Luni, 18 septembrie, a intrat în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional

18 Septembrie 2023
205 Vizualizari | 0 Comentarii


Banca Națională a României a introdus în circulație, începând cu data de 18 septembrie, o monedă din argint cu tematica "70 de ani de la înființarea Curții de Arbitraj Comercial Internațional".

Moneda este rotundă, având un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 grame, cu un bord zimțat. Pe aversul monedei se află o reprezentare grafică a unei balanțe și a unui ciocan de judecător, precum și inscripțiile "ROMANIA" dispuse în arc de cerc, "10 LEI" ca valoare nominală, stema României și anul de emisiune "2023". Reversul monedei ilustrează sediul Camerei de Comerț și Industrie a României din București, însoțită de inscripția "70 DE ANI DE LA INFIINTAREA CURTII DE ARBITRAJ COMERCIAL INTERNATIONAL".

„Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare pentru moneda din argint de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 70 de ani de la înfiinţarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional au putere circulatorie pe teritoriul României”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Banca Naţională a României.

Monedele sunt introduse în circuitul numismatic prin intermediul sucursalelor regionale ale Băncii Naționale a României, care se găsesc în București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005442 (s)