News Flash:

Se investește masiv în România

Bursa de Valori Bucureşti a ajuns la un număr istoric de investitori

19 Septembrie 2023
209 Vizualizari | 0 Comentarii


Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a atins un record istoric în ceea ce privește numărul de investitori, cu 160.000 de investitori direcţi și 520.000 de investitori care îşi plasează fondurile prin intermediul fondurilor de tip OPCVM (Organisme de Plasament Colectiv în Valori Mobiliare). De asemenea, la compania Hidroelectrica s-a înregistrat cea mai mare valoare subscrisă de investitorii de retail în cadrul unei oferte publice inițiale (IPO) organizate în România, în valoare de 6,3 miliarde de lei.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a inițiat o campanie de promovare a României ca destinație turistică în Franța. Această campanie se desfășoară pe străzile din Paris până la data de 26 septembrie și are ca obiectiv principal atragerea unui număr tot mai mare de turiști francezi. Se estimează că această etapă a campaniei va ajunge la peste 15 milioane de persoane, dintre care aproximativ 2,5 milioane sunt francezi cu studii superioare și un buget considerabil pentru vacanțe și călătorii.

Persoanele juridice fără scop patrimonial care au primit sponsorizări sau sume redirecționate în conformitate cu legislația, provenind din impozitul pe profit sau impozitul pe venitul microîntreprinderilor, precum și din impozitul pe venitul datorat de persoanele fizice, vor trebui să întocmească o declarație care să însoțească declarațiile lor financiare și să evidențieze sumele primite și utilizate, conform proiectului de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare menite să asigure sustenabilitatea financiară a României pe termen lung.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006240 (s)