News Flash:

Poli Camp la UPT

Zeci de copii de clasa a XI-a din județele Arad, Hunedoara și Timiș au șansa de se familiariza cu mediul universitar

22 Iunie 2023
248 Vizualizari | 0 Comentarii


Universitatea Politehnica Timișoara este gazda a zeci de elevi de clasa a XI-a din județele Arad, Hunedoara și Timiș, în cadrul programului Poli Camp, o tabără care îi introduce pe aceștia în lumea facultăților UPT.

Prin colaborarea cu inspectoratele școlare județene, au fost aleși 82 de elevi de clasa a XI-a, provenind din licee din mediul rural sau orașe cu mai puțin de 10.000 de locuitori, care au obținut rezultate școlare bune și doresc să participe la tabără.

Scopul acestei tabere este de a informa și familiariza elevii cu mediul universitar, pentru a facilita o tranziție mai ușoară către învățământul superior și pentru a-i orienta către o carieră de succes. Pe parcursul taberei, elevii vor participa la activități desfășurate în laboratoarele didactice ale facultăților, vor lua parte la activități de cunoaștere și dezvoltare personală, ateliere de educație non-formală și activități recreative. Această tabără face parte dintr-un proiect coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara - UPTech - care urmărește să mărească accesul elevilor din liceele din mediul rural și orașe cu mai puțin de 10.000 de locuitori la programele de licență oferite de UPT, prin intermediul unui model instituțional care integrează practici inovatoare și o combinație hibridă de resurse și trasee - combinând tehnologia și mediul virtual cu activitățile în fața față, educația academică cu cea culturală, instruirea cu dezvoltarea profesională și orientarea în carieră. Scopul este de a ghida elevii în procesul de socializare academică, de a-i familiariza cu procedurile de admitere și dinamica formării academice, de a le oferi informații relevante pentru un parcurs educațional adecvat și personalizat.

Pe durata taberei, elevii vor fi împărțiți în 4 grupuri și vor participa la diverse activități în laboratoarele interdisciplinare ale facultăților de Inginerie Electrică și Energetică, Mecanică, Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Științe ale Comunicării și Inginerie Hunedoara.

În aceste laboratoare, cadrele didactice ale UPT vor interacționa cu elevii și vor realiza împreună experimente în domeniul printării 3D, energiei regenerabile și transformării diferitelor tipuri de energie, chimiei aplicate în pictură și fenomenului știrilor false.

De asemenea, elevii vor participa la ateliere de educație non-formală și dezvoltare personală, care abordează teme precum alegerea carierei, gestionarea emoțiilor, dezvoltarea antreprenorială, rolul Uniunii Europene și educația pentru drepturile omului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006253 (s)