News Flash:

Își dorește să pună în aplicare un nou proiect

Municipalitatea timișoreană vrea să amplaseze toalete publice cu autocurățare, în două zone din oraș

20 Iunie 2023
231 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara intenționează să instaleze două toalete publice cu autocurățare în Piața 700 și Parcul Civic. Aceste planuri vor fi supuse votului în viitorul apropiat de către Consiliul Local Timișoara, prin includerea Studiului de Fezabilitate în lista proiectelor.

Reprezentanții primăriei susțin că aceste amplasamente aduc un element de inovație.

”Proiectul „SF Amplasare toaletă publică racordabilă automată cu autocurățire”, aduce inovație atât în ceea ce privește dotările prevăzute cât și spațiul exterior unde va fi amplasată și o cișmea, care va deservi persoanele, dar va oferi și sursă de apă pentru animale de companie. Toaletele inteligente sunt special concepute cu sistem ignifug și antivandalism, sistem de închidere-deschidere automat pe bază de cartelă și/sau monede și vas de toaletă cu sistem de autocurățare și dezinfecție. Toaleta va avea sistemul de  spălare a mâinilor, dozatorul de săpun, uscătorul de mâini automatizate, astfel încât suprafețele de contact să fie cât mai mici”, precizează reprezentanții primăriei.

De asemenea, toaletele inovatoare sunt echipate cu un sistem de telecontrol și monitorizare la distanță, care permite transmiterea în timp real a parametrilor de funcționare pe durata celor 24 de ore. Ambele toalete vor fi dotate cu un buton de panică SOS, care va deschide automat ușile toaletei, chiar și în situații de pene de curent. Ele vor fi prevăzute cu senzori de mișcare și optic, dimensiuni adecvate inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, sistem de supraveghere video a zonei exterioare, precum și sistem de încălzire și ventilație.

Valoarea investiției, conform prețurilor de pe piață, este estimată la 500.000 lei (cu TVA inclus), și acoperă costurile de construcție și montaj, dotările necesare, realizarea platformei betonate, relocarea utilităților și racordarea la utilități (apă, canalizare, curent electric). Durata estimată pentru realizarea proiectului este de 9 luni, din care 7 luni pentru etapa de proiectare și 2 luni pentru execuția propriu-zisă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006274 (s)