News Flash:

O nouă investiție cu bani europeni

În Timișoara se vor înființa trei centre de colectare a gunoaielor

20 Iunie 2023
213 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a obținut o finanțare europeană de peste două milioane de euro pentru înființarea a trei centre de colectare a deșeurilor, în speranța că aceasta va determina o reducere a cantității de gunoaie aruncate în spațiile publice ale orașului.

Consiliul Local Timișoara a aprobat semnarea unui acord de asociere între primărie și Ministerul Mediului, prin care vor fi achiziționate containerele necesare pentru echiparea celor trei centre de colectare. Investiția totală se ridică la peste două milioane de euro.

„Centrele vor avea o capacitate mai mare de preluare, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor, asigurând o colectare selectivă mai eficientă decât actualele puncte de colectare. CAV-urile sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. La centre se vor colecta separat 13 tipuri de deșeuri: deșeuri reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări”, a declarat Primăria Timișoara.

Pentru înființarea celor trei centre de colectare selectivă a deșeurilor prin aport voluntar, se va recurge la finanțare europeană asigurată prin PNRR. Aceste centre vor avea o suprafață de 2.500 mp fiecare și vor fi amplasate pe Aleea Avram Imbroane, Calea Dorobanților și Calea Moșniței.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2,3 milioane de euro, fără TVA.

„Cel de-al patrulea centru, finanțat tot prin PNRR, va fi un centru integrat, de mari dimensiuni, care va funcționa pe Calea Șagului, pentru acesta urmând să fie semnat un acord separat”, a explicat Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004726 (s)