News Flash:

Gest extraordinar față de cei bolnavi

Enoriașii din cartierul Freidorf au parte de serviciile medicale gratuite oferite de Parohia Timișoara-Freidorf

21 Iunie 2023
244 Vizualizari | 0 Comentarii

La Centrul Social al Parohiei Timișoara-Freidorf, se oferă servicii medicale gratuite enoriașilor din cartier care suferă de anumite afecțiuni. Centrul social, construit în apropierea bisericii parohiale, a fost sfințit acum un an de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Biserica parohiei Timișoara-Freidorf este dedicată „Pogorârii Sfântului Duh”. În incinta centrului multifuncțional, alături de lăcașul de cult, se află un cabinet medical unde credincioșii parohiei beneficiază de tratament gratuit. Consultațiile sunt asigurate de medici specialiști în boli infecțioase, cardiologie, oncologie și medicină generală.

Reprezentanții Mitropoliei Banatului au declarat că, în ultimele săptămâni, peste 30 de pacienți au beneficiat de serviciile acestui cabinet, fiind consultați și li s-a prescris un tratament adecvat. Această activitate medicală beneficiază de sprijinul deplin al preotului paroh Petru Itineanțu, care s-a implicat activ în construirea acestui modern centru social.

În plus, în cadrul Centrului Social mai funcționează și un atelier de pictură, unde tinerii învață arta pictării de icoane. În sala multifuncțională, dotată cu un pian, copiii învață să cânte sub îndrumarea specialiștilor și fac parte din corul recent înființat.

Centrul social și parohial, dat în folosință anul trecut, are o suprafață de 180 de metri pătrați și include două locuințe și o mansardă. Dispune de grupuri sanitare, o sală multifuncțională, parcări și un cabinet medical, care funcționează prin intermediul voluntariatului câtorva membri ai parohiei, care sunt medici de profesie.

„Biserica Parohiei Freidorf a fost edificată în anul 1975, pe terenul donat de un credincios macedonean, în anul 1941. Fiind construită în perioada comunistă, biserica a fost declarată în acte ca o sală de ședințe, însă ea a fost și rămâne locaș de cult, așa cum a fost târnosit în anul 1980 de către Mitropolitul Nicolae Corneanu însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei al Aradului, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Actualmente, în această sfântă biserică slujesc preoții: Petru Itinueanțu, paroh, Claudiu Roșoiu și Daniel Mateia”, au afirmat reprezentanții Mitropoliei Banaului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004912 (s)