News Flash:

Veste bună!

Au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea și construirea bazei sportive de pe strada Mircea cel Bătrân, din Timișoara

21 Iunie 2023
264 Vizualizari | 0 Comentarii

După finalizarea procesului de depunere a ofertelor, încheiat marți, 20 iunie 2023, viitoarea bază sportivă, situată în strada Mircea cel Bătrân, are acum proiectanți și constructori selectați. Au fost depuse în total 4 oferte pentru acest proiect. După desemnarea societății câștigătoare, primăria va trece la etapa de realizare a proiectului tehnic, urmată de execuția propriu-zisă a bazei sportive.

“Teren de fotbal, 4 culoare alergare, teren de baschet și teren cu aparate pentru mișcare, la care se adaugă tribuna de 500 locuri, vestiare și spații tehnice, parcări. Aceasta va conține noua bază sportivă care va înlocui vechea arenă aflată în stadiu deplorabil.

Este al treilea proiect major concretizat cu oferte după stadionul de tip Lego si reparații la Sala Constantin Jude. Tot la capitolul infrastructura sportivă, includ realizarea DALI-urilor care sunt în lucru, la Complex Sportiv Dacia și Arena de Rugby.

În scurt timp, voi reveni cu câteva precizări referitoare la viitoarele terenuri destinate sportului de masă pe care le am în vedere pentru a fi realizate”, a transmis, într-o postare pe Facebook, Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Baza sportivă nouă va fi clasificată ca o bază de tip 1, ceea ce înseamnă că va putea găzdui meciuri de fotbal din liga a doua. Pe lângă terenurile de fotbal, proiectul include construcția de facilități pentru antrenamente, competiții de juniori și copii, precum și sport de masă. Va exista un teren sintetic de fotbal de dimensiuni mari, dar și un teren mai mic, multifuncțional, potrivit pentru baschet, handbal sau minifotbal.

De asemenea, proiectul prevede amenajarea unui teren de tartan, dotat cu o zonă de crossfit și o pistă de atletism. O clădire administrativă, cu vestiare și birouri, va completa facilitățile bazei sportive. Ambele terenuri vor fi echipate cu iluminat nocturn. Tribuna va avea aproximativ 500 de locuri. De asemenea, amplasamentul va permite amenajarea unor spații de parcare auto și facilități pentru biciclete.

În zona adiacentă bazei sportive vor fi plantați 38 de arbori, se va amenaja un aliniament nou de vegetație pe strada Ciocârliei, iar peisajul va fi completat de arbuști și gazon de tip rulou. De asemenea, va fi instalat un sistem de irigare pentru zona verde, se vor amplasa bănci și coșuri de gunoi, iar un sistem de iluminat ambiental va fi montat pentru a crea un ambient plăcut. Valoarea totală a investiției se ridică la 6,7 milioane de lei, aproximativ 1,5 milioane de euro. Finanțarea provine din bugetul local, dar primăria va căuta și alte surse de finanțare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005115 (s)