News Flash:

După 40 de ani

Vineri, 25 august, va avea loc prima vizită de stat a unui şef de guvern indian la Atena din 1983

22 August 2023
199 Vizualizari | 0 Comentarii

Narendra Modi, liderul naționalist hindus și prim-ministrul Indiei, urmează să efectueze vineri, pe data de 25 august, prima vizită de stat a unui șef de guvern indian în Atena din anul 1983. Scopul acestei vizite este întâlnirea cu omologul său, Kyriakos Mitsotakis, conform informațiilor furnizate de agenția EFE.

„Obiectivul vizitei de o zi a premierului va fi consolidarea cooperării în materie de securitate şi apărare, creşterea ritmului schimburilor la nivel militar, luarea în considerare a producţiei în comun”, a transmis secretarul de stat pentru Occident, Sanjay Verma.

Premierul Modi va efectua o vizită scurtă, participând mai întâi la summitul liderilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) din Africa de Sud. Această vizită are loc „după o perioadă de timp considerabilă, de fapt o perioadă lungă de timp”, a precizat ministrul indian de Externe, Vinay Kwatra, care a încercat să sublinieze prin aceasta importanţa pe care premierul Modi o acordă acestei relaţii bilaterale.

„Grecia este unul dintre cei mai importanţi parteneri europeni ai Indiei, este membră a UE, NATO şi poarta de acces către Europa şi, de asemenea, către piaţa UE. De asemenea, oferă o poziţie privilegiată la răscrucea dintre Asia, Europa şi Africa”, a transmis Kwatra.

India și Grecia și-au întărit relațiile în perioada recentă, prin colaborare în sectoare precum transportul maritim, domeniul apărării, comerțul și investițiile.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004839 (s)