News Flash:

Vor să descurajeze Iranul să sechestreze petroliere

Peste 3.000 de soldaţi americani au ajuns în Marea Roşie

8 August 2023
197 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 3.000 de militari americani au ajuns în Marea Roșie la bordul a două nave de război, ca parte a unei noi acțiuni de desfășurare a trupelor, cu scopul de a descuraja Iranul să captureze petroliere, conform declarației marinei americane, citată de agenția AFP.

Infanteriștii marini americani au ajuns în Marea Roșie după ce au traversat Canalul Suez, conform unui comunicat emis de Flota a Cincea a US Navy. Aceștia au debarcat pe navele de război USS Bataan și USS Carter Hall, consolidând astfel capacitățile maritime ale Flotei a Cincea.

Această operațiune de desfășurare a fost anunțată în luna iulie de către Pentagon.

„Aceste unităţi adaugă o flexibilitate şi o capacitate operaţională semnificative, în timp ce ne străduim să descurajăm activităţile destabilizatoare şi să dezamorsăm tensiunile regionale provocate de hărţuirea şi sechestrările de nave comerciale de către Iran”, a firmat purtătorul de cuvânt al Flotei a V-a, comandantul Tim Hawkins.

Statele Unite ale Americii, în efortul lor de a consolida prezența militară în această regiune, au anunțat în luna iulie că vor desfășura o navă de război și avioane de luptă F-35 și F-16.

„Prin aceste acţiuni, SUA îşi dovedesc angajamentul de a asigura libertatea de navigaţie şi a descuraja activităţile destabilizatoare ale Iranului”, se mai precizează în comunicatul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005712 (s)