News Flash:

Șeful Statului Major al armatei nord-coreene a fost demis

Liderul nord-coreean Kim Jong dorește intensificarea pregătirilor de război

10 August 2023
244 Vizualizari | 0 Comentarii

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a demis pe șeful Statului Major al armatei și a solicitat o intensificare a pregătirilor pentru eventualitatea unui război, îndemnând totodată la creșterea producției de armament și la desfășurarea unor manevre suplimentare, conform agenției oficiale de presă din Phenian, KCNA, citată de AFP.

Aceste decizii au fost luate în cadrul unei întâlniri a Comisiei Militare Centrale, care are loc într-un moment în care Seulul și Washingtonul au programate exerciții militare comune principale la sfârșitul lunii august. Regimul de la Phenian consideră aceste exerciții ca fiind o simulare pentru o eventuală invazie și a avertizat în repetate rânduri că va reacționa cu măsuri "zdrobitoare".

Pe durata reuniunii, liderul nord-coreean l-a destituit pe șeful Statului Major, Pak Su Il, numindu-l în locul său pe vicemareșalul Ri Yong Gil. Pe ordinea de zi au fost discutate "aspecte legate de pregătirea pentru un război total", inclusiv "obținerea unor mijloace de atac mai puternice pentru a asigura o pregătire militară perfectă în eventualitatea unui război".

Kim a cerut tuturor uzinelor de producție a munițiilor să continue să producă echipamente și arme în masă, conform surselor oficiale citate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006098 (s)