News Flash:

Dorește schimbarea relațiilor cu Hanoiul

Joe Biden va face o vizită oficială în Vietnam

9 August 2023
195 Vizualizari | 0 Comentarii


Președintele american, Joe Biden, a anunțat că intenționează să efectueze o vizită în Vietnam în viitorul apropiat, cu obiectivul de a reconfigura relațiile cu Hanoiul, în contextul creșterii tensiunilor cu China în acea zonă geografică. Agenția AFP a relatat despre această perspectivă.

„Merg în Vietnam în curând, pentru că Vietnamul doreşte să schimbe relaţia noastră şi să devină un partener”, a transmis Biden, în cursul unui discurs în statul New Mexico.

Legăturile comerciale dintre Washington și Hanoi s-au intensificat recent, deoarece ambele țări sunt îngrijorate de creșterea influenței Chinei în regiune.

În luna aprilie, în timpul unei opreliști în Vietnam în drumul către summitul G7 din Japonia, secretarul de stat american, Antony Blinken, a pledat pentru consolidarea relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Principalul punct de interes este Marea Chinei de Sud, care este percepută ca un focar de tensiuni. Mai multe țări, inclusiv China și Vietnam, se disputează apele, insulele și recifele din această zonă.

Experții afirmă că Vietnamul ar putea fi încă rezervat în ceea ce privește consolidarea relațiilor cu Washingtonul, dat fiind că Beijingul rămâne un partener economic semnificativ.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005256 (s)