News Flash:

Revoluție în transporturi, în Israel

A fost inaugurată prima linie de tramvai care va traversa oraşul Tel Aviv

18 August 2023
232 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a luat parte la ceremonia de inaugurare a primei linii de tramvai care va străbate orașul Tel Aviv, centrul economic și cultural al Israelului, evenimentul desfășurându-se în orașul Petah Tikva, informează agenția AFP.

„Facem o revoluţie în transporturi, este vorba despre concretizarea unei viziuni istorice”, a afirmat Netanyahu, în timpul ceremoniei.

Primarul orașului Tel Aviv, Ron Huldai, a ales să lipsească de la ceremonie în semn de protest față de politica guvernamentală.

Linia Roșie, așteptată cu ani de zile, va conecta suburbiile Tel Avivului prin 34 de stații, dintre care zece sunt subterane, pe un traseu de 24 de kilometri, între Petah Tikva (nord-est) și Bat Yam (sud), traversând orașul Tel Aviv.

Linia de tramvai din Tel Aviv, construită de compania națională Neta, a implicat o investiție de peste 14 miliarde de șekeli (echivalentul a aproximativ 350 de milioane de euro). Totuși, aceasta nu va funcționa în timpul Sabatului, ziua de odihnă a evreilor care începe vineri seara și se încheie sâmbătă seara, deoarece partidele evreiești ultra-ortodoxe din guvernul lui Netanyahu se opun oricărei forme de activitate în timpul acestei zile sacre.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005897 (s)