News Flash:

Rusia a folosit o abordare lipsită de respect faţă de Chişinău

Diplomaţi şi angajaţi ai ambasadei Rusiei au fost expulzați din Republica Moldova

15 August 2023
202 Vizualizari | 0 Comentarii


Diplomații și personalul ambasadei Rusiei din Republica Moldova au părăsit teritoriul din Chișinău cu un zbor asigurat de un avion Tu-214 din flota specială de zbor "Rossia", conform informațiilor furnizate luni, 14 august, de agenția de presă rusă TASS.

„Au decolat 45 de angajaţi ai ambasadei, împreună cu membrii familiilor, adică aproximativ 70 de persoane. Totul a decurs normal. Partea moldoveană a oferit asistenţa cuvenită”, a menționat reprezentantul ambasadei într-un comentariu adresat agenţiei oficiale de presă ruse.

Conform declarațiilor anterioare ale ministrului de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, Rusia a adoptat o abordare lipsită de respect față de Chișinău, ceea ce a condus la reducerea misiunii diplomatice ruse în țară. Potrivit acestuia, comportamentul Federației Ruse față de Republica Moldova poate fi considerat ostil, iar în ultimul timp, acesta a devenit chiar mai problematic. Popescu a evidențiat că diplomații ruși au fost implicați în "activități de spionaj și amestec în afacerile interne" ale acestei țări.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a denumit decizia autorităților moldovene drept măsuri nejustificate și neprietenoase, afirmând că Moscova va reacționa în consecință, conform TASS.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004862 (s)