News Flash:

Un nou atac rusesc lângă granița României

În noaptea de marți spre miercuri, au avut loc explozii în porturile ucrainene Izmail și Reni aflate pe Dunăre

16 August 2023
173 Vizualizari | 0 Comentarii

 În noaptea de marți spre miercuri au avut loc explozii în porturile ucrainene Izmail și Reni, situate pe Dunăre, conform anunțului făcut de agenția de presă rusă TASS, care citează publicația ucraineană Strana.

În plus, forțele aeriene ucrainene au raportat miercuri că un grup mare de drone aparținând armatei ruse a vizat gurile Dunării și s-a îndreptat către portul fluvial Izmail, aflat în apropierea graniței cu România, a informat Reuters.

Pe rețelele de socializare au fost semnalate sunete de trageri ale sistemelor de apărare antiaeriană în apropierea celor două porturi dunărene - Izmail și Reni.

Oleh Kiper, guvernatorul regiunii sudice Odesa, a solicitat locuitorilor din districtul Izmail să se adăpostească în jurul orei 1:30 dimineața, dar alerta de raid aerian a fost anulată după o oră.

Înainte ca Rusia să se retragă din acordul susținut de ONU care asigura un transport sigur pe Marea Neagră, prin porturile ucrainene de pe Dunăre erau exportate aproximativ un sfert din totalul exporturilor de cereale. De atunci, porturile Izmail și Reni au devenit principalul coridor de ieșire, cerealele fiind transportate pe barje către portul Constanța pentru a fi expediate ulterior. Un atac rusesc asupra portului Izmail a contribuit la creșterea prețurilor la alimente la nivel mondial la începutul lunii august, conform News.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004812 (s)