News Flash:

Vesnica problema a teraselor clandestine din Timisoara. Prefectul judetului: Sanctionarea este legala, dar imorala

17 Martie 2022
328 Vizualizari | 0 Comentarii
terasa

Mihai Ritivoiu, prefectul judetului Timis, spune ca actiunile intreprinse de Primaria Timisoarei impotriva teraselor ilegale fac numai rau vietii orasului. Prefectul acuza municipalitatea ca nici macar nu sprijina comerciantii in indeplinirea demersurilor legale pe care le solicita.
 

 
Intr-o conferinta de presa tinuta la sediul Directiei Regionale de Statistica din Timisoara, Mihai Ritivoiu a discutat despre demersurile municipalitatii in vederea stoparii prezentei teraselor ilegale in orasul de pe Bega.

Prefectul de Timis nu considera ca actiunile PMT sunt de real folos cetatenilor. Ritivoiu declara ca din randul comerciantilor au fost trimise mai multe plangeri care acuza lacune procedurale in masurile impuse de primarie.

„Am primit adrese de la cei care au terase in centru ca nu au cum sa se adreseze si nu au o cale de comunicare cu reprezentantii primariei. Ei au reclamat niste chestiuni ce tin de primarie, iar noi ca Prefectura verificam legalitatea, spune Mihai Ritivoiu.

Prefectul condamna situatia ca fiind descurajatoare pentru comercianti, a caror activitate este esentiala pentru desfasurarea economica si sociala a vietii orasului.

„Nu este un regulament nou de comert stradal, se impune o dubla sanctiune legala, dar imorala, descurajandu-se activitatea. Pe langa cei cu terase, sunt amendati si comercianti care nu si-au putut face avizul de functionare in timp util, apoi li se si anuleaza dupa ce il primesc si sunt pusi sa o ia de la zero”, mai transmite Mihai Ritivoiu.

Reprezentantii primariei afirma ca institutia nu are nicio intentie sa ingreuneze procesul de avizare a activitatilor comerciale. Drept dovada stau eforturile unui intreg serviciu care se concentreaza ca aplicarea legislatiei in vigoare sa se produca fara efecte negative asupra celor care respecta legea.

„In Primaria Timisoara functioneaza un serviciu de activitati comerciale care are ca rol principal acela de consiliere si indrumare inclusiv a celor care detin localuri in municipiu. Dar, in acelasi timp, acest serviciu trebuie sa aplice nediscriminatoriu legislatia in vigoare. Tocmai pentru a veni in intampinarea detinatorilor de baruri, cafenele si restaurante, am prelungit termenul de vizare a activitatii comerciale pana la data de 30 iunie. Aceasta pasuire va ajuta si functionarii Primariei Timisoara sa verifice cu rigurozitate actele care trebuie depuse, conform legii, pentru obtinere acestei vize anuale”, declara reprezentantii PMT.

Marti, 14 martie, consilierii locali au aprobat Proiectul de hotarare privind prelungirea termenului de vizare pentru anul 2022 a Acordului pentru desfasurarea exercitiilor comerciale prevazut de art.56 din Regulamentul privind conditiile de desfasurare a activitatilor comerciale si de prestari servicii pe raza municipiului Timisoara.

Va reamintim ca in primele 14 zile ale lunii ianuarie 2022, 17 terase din zona centrala „au disparut de pe domeniul public”. Proprietarii le-au ridicat dupa ce au fost somati in repetate randuri. Nu plateau taxe la bugetul local si nu aveau documente legale pentru functionare.

In decembrie 2021, Dominic Fritz spunea ca au fost emise 11 dispozitii de ridicare a unor terase din zona zero a orasului, Piata Unirii si Piata Libertatii deoarece nu aveau autorizatie de functionare sau nu respectau reglementarile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007332 (s)