News Flash:

Functionarii publici din Prefectura Timis, cu banderola alba pe brat. Greva japoneza in toata tara

16 Martie 2022
426 Vizualizari | 0 Comentarii
prefectura

Nemultumirea angajatilor prefecturilor din Romania capata proportii. Se vrea cresterea salariilor. Functionarii publici din cadrul Institutiei Prefectului din judetul Timis se vor alatura personalului prefecturilor din toata tara, intr-o manifestatie menita sa urgenteze schimbarea incadrarii salariale. Greva japoneza va fi sustinuta de „peste 1800 salariati care vor purta ca semn al actiunii lor o banderola alba pe brat”.
Miercuri, 16 martie, peste 1.800 de functionari publici care lucreaza in cadrul institutiilor prefectilor din Romania declara greva japoneza.

Actiunea este coordonata prin Sindicatul „Egalitatea” al Functionarilor Publici si Personalului Contractual (FPPC) din Administratia Publica. La aceasta manifestatie vor lua parte si angajatii din cadrul Institutiei Prefectului din judetul Timis.

Motivul?
„Solicitam urgentarea adoptarii proiectului legislativ care are ca obiect modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si trecerea personalului angajat in prefecturi din categoria functiilor teritoriale in cea a functiilor de stat”, transmite Cosmin Ionut Enescu, presedintele FPPC.

Personalul implicat in acest demers isi va semnala nemultumirea prin purtarea unei banderole albe pe brat. Actiunea, desi una pasnica, in care angajatii prefecturilor isi vor continua activitatea, este o forma grava de protest.

Functionarii publici care activeaza in cadrul prefecturilor acuza o mai proasta remuneratie comparativ cu cei care lucreaza pentru consiliile judetene, primarii sau serviciile deconcentrate. Diferentele salariale nu sunt juste, sustin acestia.

„Consideram ca salarizarea personalului din cadrul institutiilor prefectului ar trebui sa fie la nivelul functiilor publice de stat, avand in vedere ca institutia prefectului este un organ de control al activitatii autoritatilor publice locale si de conducere a serviciilor publice deconcentrate. In prezent, un functionar public din institutia prefectului are un salariu mult mai mic decat un functionar public din consiliul judetean, primarii si servicii publice deconcentrate”, se anunta in acelasi comunicat.

Sindicatul „Egalitatea” al Functionarilor Publici si Personalului Contractual din Administratia Publica reprezinta institutiile prefectului din mai multe judete din tara: Arad, Arges, Bacau, Brasov, Bistrita-Nasaud, Botosani, Buzau, Caras Severin, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea. De asemenea este cuprinsa si Institutia Prefectului – Municipiul Bucuresti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005116 (s)