News Flash:

Carmen Satran, tanara care a ucis un barbat intr-un camin al Facultatii de Medicina din Timisoara, eliberata din inchisoare

15 Martie 2022
941 Vizualizari | 0 Comentarii
Carmen

Judecatoria Gherla a decis luni, 14 martie, sa o elibereze conditionat pe Carmen Satran, aflata dupa gratii din anul 2009. Ea a fost condamnata la 19 ani si 8 luni de inchisoare dupa ce, impreuna cu prietenul ei, a ucis si transat un barbat intr-o camera a unui camin al Facultatii de Medicina din Timisoara.
 

 
Eliberarea conditionata vine ca urmare a propunerii inaintate de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gherla (jud. Cluj), acolo unde se afla incarcerata Carmen Satran.

„ Admite propunerea formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gherla si in consecinta dispune liberarea conditionata a persoanei private de libertate Satran Carmen, condamnata la pedeapsa de 19 ani si 8 luni inchisoare prin sentinta penala nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data ramanerii definitive a sentintei. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din 14.03.2022”, se arata in solutia pe scurt a Judecatoriei Gherla.

Carmen Satran, care executa pedeapsa in regim deschis, a cerut anul trecut in septembrie sa fie eliberata conditionat, spunand ca „a participat la cursuri si si-a dat seama de gravitatea faptei”. Tanara trebuia sa execute 5.387 de zile de inchisoare pentru a putea fi pusa in discutie eliberarea sa conditionata, iar pana in data de 9 septembrie 2021, cand cazul sau a fost analizat de comisie, ea a executat efectiv 4.422 de zile.

Carmen Satran a mai castigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le ofera zile de libertate detinutilor cazati in conditii improprii, in timp ce alte 428 de zile le-a castigat prin munca in timpul detentiei. Comisia de eliberari conditionate din Penitenciarul Gherla a retinut ca tanara nu a fost sanctionata disciplinar pe timpul detentiei, iar, mai mult de atat, a castigat mai multe recompense.

Carmen Satran (fosta Bejan) a fost judecata in acest caz impreuna cu prietenul ei pentru ca au ucis si transat un barbat de etnie roma intr-o camera a unui camin a Facultatii de Medicina din Timisoara, in august 2009.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005826 (s)