News Flash:

Candva, Gradina Zoologica din Timisoara se va redeschide fara lei, tigri si canguri. Doar cu „animale autohtone”

16 Martie 2022
354 Vizualizari | 0 Comentarii
Zoo

Inchisa in noiembrie 2020, Gradina Zoologica din Timisoara nu se va redeschide prea curand. Primarul Dominic Fritz spera ca in acest an sa fie terminata documentatia pentru SF. Totusi, edilul transmite de pe acum ca tarcurile si custile vor fi ocupate doar de „animale autohtone, care vor trai in conditii similare mediului lor”.
 

 
Gradina Zoologica Timisoara a fost inchisa in 27 noiembrie 2020, dupa un anunt al primarului Dominic Fritz, care spunea ca in spatiul de la Padurea Verde nu s-au mai facut investitii de ani buni si ca ingrijirea animalelor nu este la standarde europene.

Timpul a trecut, dar nimic sigur nu a fost transmis din partea autoritatilor. Primarul informeaza publicul timisorean ca in acest an spera sa finalizeze studiul de fezabilitate. Un lucru cert, totusi, il reprezinta absenta animalelor exotice din custi si tarcuri.

„Gradina zoologica este cuprinsa si in buget. Lucram si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului. Gradina zoologica se va redeschide la un moment dat ca o gradina pentru animalele autohtone, care vor trai in conditiile similare mediului lor. Nu vom mai vedea tigri si lei. Speram ca anul acesta vom finaliza documentatia. Dar aici, pe tema asta, e important sa facem lucrurile cum trebuie, altfel vor plati animalele”, declara edilul Timisoarei.

Animalele au mai platit in trecut
Decizia de a inchide gradina zoologica venea la cateva zile de cand erau facute publice cateva fotografii cu un cerb bolnav. La Zoo Timisoara au murit, in septembrie 2020, toti cangurii, dupa ce au fost muscati de trei caini maidanezi.

Tot acolo a murit, in 2013, si o zebra adusa de fosta administratie, care s-a inecat in helesteul aflat nu departe de habitat. Zebra evadase cu scurt timp inainte, chiar in timp ce fostul primar Nicolae Robu se lauda cu achizitia in fata jurnalistilor. Reprezentantii primariei spuneau atunci ca animalul a avut un comportament agresiv, iar doi sefi din primarie au sarit dupa el in lac sa il salveze, dar fara succes. O alta zebra a murit la Zoo Timisoara in septembrie 2016. Decesul a fost subit, din cauza unei boli violente, spuneau atunci cei din primarie.

Reprezentantii primariei vor sa renoveze gradina de la Padurea Verde si sa o redeschida prin 2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006489 (s)