News Flash:

Angajarile din primarie mai au de asteptat. Voturi clandestine in sedinta Consiliului Local Timisoara

16 Martie 2022
447 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Timisoara

Discutii aprinse si voturi in plus la sedinta Consiliului Local Timisoara din 15 martie. Proiectele de hotarare care vizau noua organigrama a primariei, respectiv reorganizarea serviciilor publice de educatie si sanatate au fost scoase de pe ordinea de zi.
 

 
Marti, 15 martie, consilierii locali ai Municipiului Timisoara s-au intalnit in sedinta ordinara pentru a supune la vot si pentru a discuta mai multe proiecte de hotarare. Desi nu este prima sedinta a Consiliului Local care se desfasoara sub egida mediului online, alesii locali au fost luati prin surprindere de problema voturilor „clandestine”.

In momentul in care au fost date rezultatele votarii proiectului de hotarare privind infiintarea Administratiei pentru Educatie si Sanatate a Municipiului Timisoara prin reorganizarea structurala a serviciilor, s-a constatat ca au votat 28 de persoane, in loc de 27.

Proiectul a fost resupus spre aprobare consilierilor, fiind respins. Cu toate acestea, suspiciunea asupra legalitatii si eticii procesului a fost invocata de unii dintre consilieri si, in consecinta, s-a decis scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi.

Alaturi de proiectul de hotarare amintit anterior, a mai fost pus in asteptare si Proiectul de hotarare privind aprobarea organizarii si statului de functii pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timisoara. Acest lucru inseamna ca proiectul pentru noua organigrama a primariei urmeaza sa fie dezbatut din nou de consilierii locali.

Va reamintim ca, la inceputul acestei luni, ambele proiecte au fost dezbatute public. Dezbaterea a avut loc prin intermediul platformei online Zoom.

Astfel, problema organigramei Primariei Municipiului Timisoara pare ca ar capata proportiile imaginare ale unui veritabil perpetuum mobile. Cele doua proiecte vor fi supuse din nou aprobarii in urmatoarea sedinta a Consiliului Local.

Fosta organigrama a fost respinsa si ea de magistrati. Pe 11 ianuarie 2022 ar fi trebuit sa participe la proba scrisa 51 de candidati eligibili pentru cele 20 de posturi disponibile la Primaria Timisoara. Tribunalul Timis a suspendat insa concursul la cererea Sindicatului Liber al Primariei Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005298 (s)