News Flash:

Hidrogeologii ABA Banat, pe teren. Au monitorizat resursele de apa subterana

15 Martie 2022
327 Vizualizari | 0 Comentarii
hidrologi

Hidrogeologii ABA Banat au iesit pe teren pentru a lua probe pentru monitorizarea apei din foraj. Se efectueaza periodic observatii si masuratori. Probele sunt analizate in laboratorul ABA Banat pentru „clasificarea corpurilor de ape subterane, furnizarea informatiilor pentru evaluarea tendintelor pe termen lung ale concentratiilor poluantilor”.
„Un management inadecvat al deseurilor conduce la contaminarea apei, solului si atmosferei, avand un impact serios si asupra sanatatii publice. Substantele chimice ajung in apele subterane prin intermediul precipitatiilor si a scurgerilor de apa. Prin urmare, monitorizarea panzei freatice devine o sarcina importanta”, transmit reprezentantii Apelor Romane Banat.

Gospodariile sunt generatoare de deseuri periculoase, din aceasta categorie facand parte produsele de curatare si inalbire, bateriile, vopselele, pesticidele, lipiciul, medicamentele si alte produse farmaceutice.

Programele de monitorizare a corpurilor de apa subterane au fost stabilite in concordanta cu prevederile Articolului 8 (1, 2) al Directivei Cadru Apa, cu scopul de a evalua si cunoaste starea acestora.

Exista astfel o monitorizare cantitativa si una chimica. Programele de monitorizare a apelor subterane trebuie sa furnizeze o imagine cat mai exacta asupra starii acestora.

„Hidrogeologii din cadrul ABA Banat efectueaza periodic observatii si masuratori ale nivelului hidrostatic (in cazul acviferului freatic) si ale nivelului piezometric (in cazul acviferelor de adancime) in forajele apartinand Retelei Hidrogeologice Nationale.

Colegii nostri de la Laboratorul de Calitate a Apei al ABA Banat monitorizeaza chimic apa din foraje. Programul de supraveghere este necesar pentru: clasificarea corpurilor de ape subterane, furnizarea informatiilor pentru evaluarea tendintelor pe termen lung ale concentratiilor poluantilor, atat ca rezultat al variatiei conditiilor naturale, cat si ca rezultat al activitatilor antropice”, transmit reprezentantii ABA Banat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005573 (s)