News Flash:

Finantare de 15 milioane de euro pentru programul Timisoara – Capitala Europeana a Culturii

15 Martie 2022
266 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara

Primaria Municipiului Timisoara va propune spre votare consilierilor locali un proiect de hotarare prin care sa se aloce 15 milioane de euro, in urmatorii doi ani, pentru Programul Timisoara – Capitala Europeana a Culturii.
In urmatorii doi ani, PMT vrea sa finanteze cu 15 milioane de euro programul national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”. In acest scop, in urmatoarea sedinta de plen, consilierii locali vor dezbate si vota un proiect.

„Municipiul Timisoara, in calitate de beneficiar al titlului de Capitala Europeana a Culturii si al premiului Melina Mercouri acordat de catre Comisia Europeana, este principalul responsabil pentru indeplinirea angajamentelor dosarului de candidatura si a conditiilor de acordare a premiului european”, spun reprezentantii PMT.

Municipalitatea se angajeaza sa ofere suma stabilita in doua transe: 6 milioane de euro in anul 2022 si 9 milioane de euro in anul 2023. Banii vor fi gestionati prin Centrul de Proiecte.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara este unitatea centrala de coordonare a implementarii Programului national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”. Fondul alocat include si contributia institutiilor publice de cultura din subordinea Consiliului Local Timisoara la programul „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”: Teatrul German de Stat Timisoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara, Casa de Cultura a Municipiului Timisoara si Filarmonica „Banatul” Timisoara.

Pentru Dominic Fritz, dincolo de componenta materiala a investitiei, exista si o componenta simbolica. Cele 15 milioane de euro arata increderea si devotamentul autoritatilor administrative locale fata de proiect, spune acesta.

„Prin aceasta alocare semnificativa de fonduri, Primaria Municipiului Timisoara isi reafirma angajamentul fata de acest proiect si potentialul sau pentru Timisoara. Titlul este al orasului, motiv pentru care ne-am mobilizat sa alocam cat mai rapid aceste fonduri. Salutam si fondul de 1,5 milioane de lei alocat in acest an de Consiliul Judetean Timis pentru acest program. De asemenea, Ministerul Culturii si-a asumat un angajament financiar de aproape 52 de milioane de lei, pentru urmatorii doi ani, din care circa 33 de milioane vor fi alocati prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara, 11 milioane vor fi directionati Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, iar 7 milioane de lei programului transversal de comunicare”, transmite Fritz.

Primarul Timisoarei spera ca procesul nu va fi ingreunat mai mult decat este necesar de procedurile birocratice.

„Speram ca aceste fonduri sa fie alocate cat mai rapid, iar ministerul sa inteleaga ca nu mai sunt necesari pasi birocratici suplimentari, intrucat Centrul de Proiecte a dovedit profesionalism si transparenta in alocarea banilor publici. Nu mai avem timp de pierdut, contam pe parteneriatul actorilor culturali si energia timisorenilor. Pornim impreuna in «calatoria” promisa. Lumineaza orasul prin tine», a declarat primarul Timisoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005580 (s)