News Flash:

Trucul pe care toate gospodinele trebuie sa il stie. Cum sa fierbi oua de Paste fara ca acestea sa se sparga

22 Aprilie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
oua de Pasti

In fiecare an, de Paste, gospodinele au aceeasi problema: cum sa fiarba ouale astfel incat niciunul sa nu se sparga si sa arate perfect. Ei bine, exista unele trucuri de la bunica pe care trebuie neaparat sa le incerci si nu vei ramane dezamagita.

In primul rand, trebuie sa stii ca ouale nu se scot din frigider si se pun direct la fiert. Ele trebuie sa fie la temperatura camerei, astfel ca e bine sa le scoti de la rece de cu seara. Spala-le bine inainte sa le fierbi, chiar cu detergent de vase pentru a le degresa.

Pune-le intr-o oala adanca si adauga deasupra apa rece. In niciun caz nu le scufunda in apa fiebinte, intrucat se vor crapa garantat.

De asemenea, adauga putina sare si putin otet in apa care fierbe. Ouale trebuie sa fiarba la foc mic. Iti dai seama ca oul este fiert daca se roteste rapid atunci cand il scoti din oala.

Potrivit traditiei, oul rosu de Paste sfintit la biserica trebuie pastrat pana anul viitor. In urmatorul an, acesta se sparge, iar daca este  gol interior inseamna ca nu veti avea parte de prea mult noroc. Daca acesta este plin, veti avea o viata linistita.

In Moldova, se spune ca este bine sa pastrezi un ou rosu timp de 40 de zile dupa Paste. Daca il spargi dupa 40 de zile si nu miroase urat, inseamna ca vei avea un an bun.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006013 (s)