News Flash:

Tot ce trebuie să știi înainte să joci Poker Texas Hold'Em

15 Noiembrie 2021
1153 Vizualizari | 0 Comentarii
imagine

Texas Hold'Em este cea mai populară versiune a jocului de poker și cea pe care cei aflați la început de drum o încearcă cel mai frecvent. Iar în acest articol vei găsi un ghid cu tot ce trebuie să știi înainte să joci poker Texas Hold'Em.

Care sunt regulile la Poker Texas Hold'Em?

La începutul jocului, fiecare participant primește două cărți pe care le poate vedea doar el. Apoi, dealerul va pune pe masă cinci cărți: mai întâi trei, apoi încă una și apoi încă una. Acestea pot fi folosite de toți jucătorii pentru a forma cea mai bună mână de cinci cărți. Înainte de dezvăluirea fiecărei cărți sau a cărților, jucătorii plasează pariurile pe rând. Astfel, pentru a rămâne în joc în sesiunea respectivă, toți jucătorii trebuie să mizeze același număr de jetoane precum ceilalți. Jucătorii pot renunța în orice moment dacă simt că nu au cărțile potrivite. În schimb, câștigător este cel care are cea mai bună mână de poker.

Ce valoare au jetoanele de poker?

Cei interesați de valoare jetoane poker trebuie să știe că acestea diferă de la turneu la turneu ori dacă se joacă online sau în cazinouri terestre.

În mod obișnuit, valoarea jetoanelor de poker este următoarea:

Alb – 1$

Roșu – 5$

Portocaliu – 10$

Galben – 20$

Verde – 25$

Negru – 100$

Mov – 500$

Maro – 1.000$

În schimb, la turnee de poker și jocuri cash valoarea este următoarea:

Alb – 25 jetoane

Roșu – 50

Portocaliu – 100

Galben – 500

Verzi – 1.000

Negre – 5.000

Mov – 10.000

Trebuie menționat că în ultimul exemplu acestea nu reprezintă valori monetare reale, motiv pentru care simboluri standard precum dolari, euro ori lire nu sunt folosite.

Care e ierarhia mâinilor de poker în Texas Hold'Em?

1. Chintă Royală - Este combinația cea mai puternică de cărți pe care o poți avea, dar este și destul de rară. Este formată cu secvența de la 10 la As, în aceeași culoare.

2. Chinta de culoare - Este nevoie de cinci cărți consecutive de aceeași culoare. Nu mai contează însă dacă sunt de la 10 în sus, pot avea orice valoare cât timp sunt 5 consecutive de aceeași culoare.

3. Careul - Patru cărți de același fel. Se completează cu cea mai mare carte de jos ori din mână.

4. Full House - Este combinația dintre trei cărți de același fel și o pereche. La egalitate cu un adversar, câștigător este cel care are combinația de trei de valoare mai mare.

5. Culoare - În cazul în care un jucător are cinci cărți de aceeași culoare, indiferent de valoarea lor. Aceasta din urmă contează doar la egalitate cu un alt jucător care are culoare. Atunci, câștigător este cel care are cartea cu valoare mai mare.

6. Chintă - Cinci cărți în ordine consecutivă care nu sunt de aceeași culoare. Asul are dublu rol, astfel că poate urma atât după rege, dar poate fi și prima carte, urmată de un doiar.

7. Trei de-un fel - Trei cărți de aceeași valoare. Apoi, mâna este completată de cele mai mari două cărți disponibile, fie din mână fie de pe masă.

8. Două perechi - Două perechi din două cărți de același fel. Mâna este completată de cartea cu valoarea cea mai mare disponibilă.

9. Pereche - Două cărți de aceeași valoare. Mâna este completată de cele mai mari trei cărți disponibile.

10. Carte mare - Când nimeni de la masă nu are vreuna dintre combinațiile de mai sus, câștigător este cel care are cartea cea mai mare. Spre exemplu, poate fi Asul. Totuși, este un scenariu aproape imposibil, astfel că șansele de câștig cu o carte mare sunt foarte mici.

Ce poți face pentru a-ți îmbunătăți jocul?

Dacă ești la început, este recomandat să joci online. Nu vei avea presiunea celor din jur și îți vei putea gestiona mai bine emoțiile. În plus, poți să joci pe mize accesibile oricărui buzunar în așa fel încât să te distrezi fără să pierzi o sumă mare de bani. Atunci când joci online este foarte important să știi ierarhia mâinilor din poker sau să le ai notate lângă tine, în așa fel încât să reușești să iei deciziile cele mai bune.

Un alt sfat important este să nu încerci să joci toate mâinile, ci doar pe cele pe care crezi că le poți câștiga. Statistic vorbind, șansele să pierzi sunt foarte mari dacă vei juca fiecare mână. Ai răbdare și așteaptă să îți vină cărți bune, în așa fel încât să îți sporești șansele de a reuși în mâna respectivă. De asemenea, încearcă să-ți analizezi jocul în permanență, în așa fel încât să-ți dai seama unde puteai face mai mult.

Dar cel mai important sfat este să nu uiți să te distrezi. În întreaga istorie a pokerului, menirea acestuia a fost distracția. Așa că nu uita să fii unul dintre numeroșii oameni care se distrează în timp ce joacă poker.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006120 (s)