News Flash:

Timisoara devine centru de excelenta in tratarea cancerului. Buncarul de la Spitalul Municipal, aproape gata

15 Aprilie 2022
296 Vizualizari | 0 Comentarii
tratarea cancerului

Un buncar dotat cu aparate performante in depistarea si tratarea cancerului este aproape gata amenajat si va servi pacientilor, langa Spitalul Municipal Timisoara.
 
 
„E aproape gata noua cladire: un buncar de 2,5 milioane de lei, finantat de Primaria Timisoara. Spitalul Municipal gazduieste unul din cele mai noi aparate de radioterapie, un accelerator pentru tratamentul cancerului, dar si un nou computer tomograf. Intr-una din vechile cladiri ale Spitalului Municipal, pe care o reabilitam in prezent, este instalat cel de-al doilea aparat de radioterapie”, anunta Primarul Timisoarei Dominic Fritz.

Aparatele performante de investigatii sunt o investitie de 7 milioane de euro. Conform edilului, va ramane in functiune si vechiul aparat, care are o vechime de peste 20 de ani.

Pentru viitor, Spitalul Municipal intentioneaza un parteneriat cu Banca Mondiala pentru constructia unui nou Spital Municipal, in nordul Timisoarei, intre Aerodromul Utilitar si cladirea neterminata de mai bine de 20 de ani, care apartine Ministerului Sanatatii. Scopul noului spital este de a aduna toate sectiile imprastiate in diverse locatii din oras.

„Am demarat impreuna cu IFC (International Finance Corporation) studiul de prefezabilitate necesar acestei investitii majore in sistemul de sanatate din municipiu, cea mai mare din ultimii 50 de ani”, mai spune edilul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1430 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006424 (s)