News Flash:

Sunt asteptate ploi in Banat. Din 8 martie, vremea se incalzeste usor

7 Martie 2022
320 Vizualizari | 0 Comentarii
vremea

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) ne atentioneaza ca in Banat, prima saptamana din martie a inregistrat valori termice sub mediile multianuale. Nu va uitati umbrelele acasa, caci vor fi si ploi.
 
 
In Banat, primele zile ale lunii martie au inregistrat temperaturi sub mediile multianuale specifice inceputului calendaristic al primaverii, potrivit reprezentantilor Administratiei Nationale de Meteorologie. In timpul noptii, pe termometre se puteau vedea valori termice cuprinse sub temperatura de inghet, intre -4 si -2° C. Situatia se va prezenta astfel pana pe 8 martie.

Vestea buna este ca situatia se va schimba incetul cu incetul, arata datele puse la dispozitie de ANM. De la o zi la alta, vor fi inregistrate cresteri ale temperaturilor maxime specifice acestei perioade din regiunea noastra. In timpul zilei, maximele termice vor fi in medie de 6-8° C, iar spre mijlocul lunii ne vom putea bucura si de 13-14° C in termometre. In toata aceasta perioada, minimele se vor duce treptat spre 0° C.

Banatul nu va fi ocolit nici de nori, dar acestia nu vor abunda in precipitatii. Trebuie, totusi, sa ne asteptam la ploi usoare in perioada imediat urmatoare.

„Trecator vor fi precipitatii slabe la inceputul intervalului, iar cu o probabilitate relativ ridicata si dupa 6 martie”, ne informeaza reprezentatii ANM.

Cu toate acestea, vremea nu ar trebui sa ne surprinda.

„Prima luna calendaristica de primavara este caracterizata, in general, printr-o vreme deosebit de schimbatoare, zilele reci si umede alternand cu cele calde si insorite. Aceasta alternanta se produce din cauza modificarilor ce survin in circulatia aerului deasupra sud-estului Europei si de asemenea din cauza retragerii dorsalei Anticiclonului Est-European spre rasarit, ceea ce favorizeaza patrunderea aerul mai cald si mai umed (venit dinspre bazinul Mediteranei sau dinspre Atlantic) in zona tarii noastre”, explica cei de la ANM.

Un lucru interesant de remarcat este, conform datelor statistice ale ANM, ca in Timisoara, in anul 1952 a fost inregistrata o temperatura maxima in luna martie, de 28,2° C, iar cea mai mica din aceasta luna a fost in 1933, de -20,0° C.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007170 (s)