News Flash:

Spitalul Militar din Timisoara, pregatit sa primeasca raniti in razboiul din Ucraina

4 Martie 2022
295 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul militar Timisoara

Spitalele din subordinea Ministerului Apararii Nationale sunt pregatite pentru a oferi ingrijiri militarilor si civililor raniti din Ucraina. Spitalul Militar din Timisoara este pus la punct si pregatit sa acorde asistenta medicala si psihologica ranitilor.
 
 
Prim-ministrul Romaniei a dispus ca Ministerul Apararii Nationale sa acorde la toate cele 11 spitale militare din subordine tratament si ajutor medical soldatilor ucraineni raniti in razboi, care ajung in tara noastra. Tot aici vor putea veni si civilii raniti sau care au nevoie de orice fel de asistenta medicala. Pana in momentul de fata, conform celor de la MApN, au fost internati doi cetateni ucraineni, mama si fiu, la Spitalul Militar de Urgenta din Galati. Pacientii sunt stabili si au venit cu rani provocate de impuscaturi.

„Spitalul Militar de Urgenta Dr. Aristide Sefioti din Galati a preluat miercuri, de la echipajele SMURD Galati, doi pacienti de nationalitate ucraineana, o femeie in varsta de 44 de ani si un barbat in varsta de 19 ani, mama si fiu. Pacientii prezentau plagi prin impuscare si au fost internati in cadrul compartimentului ortopedie – traumatologie din unitatea sanitara militara pentru ingrijiri de specialitate. In acest moment, starea acestora este stabila”, transmite MApN.

Spitalul Militar din Timisoara
Spitalul Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu” Timisoara este pregatit ca in orice moment sa le acorde ingrijiri medicale soldatilor sau civililor raniti in razboiul din Ucraina.

Numai pe sectie de Chirurgie a spitalului au fost alocate 35 de paturi pentru astfel de situatii, cu posibilitatea de a aloca locuri suplimentare la nevoie. Saloanele sunt pregatite cu instalatii de oxigen, butoane de panica, iluminat si unitati sanitare. In plus, ranitii vor beneficia de ajutor pe orice sectie, inclusiv de suport psihologic.

„La nivelul spitalului nostru sunt luate toate masurile necesare in vederea asigurarii, la nevoie, a asistentei medicale a ranitilor. Activitatea noastra medicala functioneaza, zi de zi, pe echipe operatorii, astfel incat in orice moment sa fim in masura sa executam misiunea. Spitalul Militar Timisoara are capabilitatile necesare pentru a interveni si asigura asistenta medicala chirurgicala ranitilor, avand paturi disponibile si posibilitatea de a le suplimenta in functie de dinamica numarului de pacienti sositi. Totodata avem asigurate stocurile de medicamente si necesarul de materiale sanitare pentru a face fata oricaror solicitari si nevoi”, au transmis reprezentantii Spitalului Militar din Timisoara pentru Tion.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004841 (s)