News Flash:

Au fost alesi recenzorii care ii vor ajuta pe timisoreni la recensamant

4 Martie 2022
321 Vizualizari | 0 Comentarii
recensamant poza

Un nou Recensamant al populatiei si locuintelor va avea loc in acest an la nivel national, in lunile urmatoare. Primaria Timisoara a gasit oamenii pentru colectarea datelor locuitorilor din oras. Au fost depuse 316 cereri pentru cele 25 de pozitii de recenzori care asigura AutoRecenzarea Asistata (ARA) pentru Timisoara. Pe lista de rezerva au intrat inca 25 de persoane din totalul de 316.
 
 
Pentru colectarea datelor Recensamantului populatiei si locuintelor din Timisoara, primaria municipiului a angajat 25 de recenzori. Acestia vor asigura AutoRecenzarea Asistata (ARA).

Inscrierea pe listele de candidati pentru personalul de recensamant s-a facut in perioada 16 februarie – 20 februarie 2022.

In total, 316 persoane s-au aratat interesate. Au fost recrutate, in total, 50 de persoane, dar doar 25 vor avea calitatea de recenzori pentru ARA. Ceilalti 25 vor constitui personalul de rezerva.

„Dupa verificarea indeplinirii conditiilor de eligibilitate, aplicatiile au fost analizate impreuna cu Institutului National de Statistica si au fost selectate 50 de persoane care, zilele acestea, vor fi participa la sesiuni de instruire”, a declarat Bogdan Marta, consilierul personal al primarului Dominic Fritz.

Candidatii alesi au incheiat un contract de prestari servicii de recenzare cu UAT-ul (primaria) pentru perioada 14 martie – 15 mai 2022.

In perioada de autorecenzare (14 martie – 15 mai 2022) plata recenzorilor ARA se face in functie de numarul de chestionare pentru care se asigura asistenta populatiei. Chestionarul este compus din mai multe sectiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de:

7 lei pentru „Sectiunea pentru recenzarea persoanei”
3,5 lei pentru „Sectiunea pentru recenzarea locuintei”
AutoRecenzarea Asistata reprezinta actiunea prin care inregistrarea informatiilor cuprinse in programul de observare al recensamantului pentru o anumita unitate statistica este efectuata de catre persoana insasi, cu sprijinul unui recenzor.

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 19 din 4 februarie 2020, persoanele salariate care se autorecenzeaza online au dreptul la o zi libera, platita, in scopul incurajarii utilizarii acestei metode. Angajatorii au obligatia de a acorda ziua libera in maximum 12 luni de la realizarea cu succes a autorecenzarii, pana cel tarziu in luna mai 2023.

Recensamantul este obligatoriu pentru persoanele cu cetatenie romana, straina sau fara cetatenie, cu resedinta obisnuita in Romania si pentru persoanele cu cetatenie romana, cu domiciliul in Romania, dar cu resedinta in alta tara pentru o perioada mai mica de 12 luni. Refuzul de a participa la recensamant se sanctioneaza cu amenda contraventionala.

De notat este ca intreg procesul s-a derulat online, pe o platforma dedicata recensamantului realizata de Primaria Municipiului Timisoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006433 (s)