News Flash:

Opt scoli din Timis pot primi peste 350 de copii refugiati din Ucraina in sistemul de invatamant

3 Martie 2022
338 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati

Conducerea Inspectoratului Scolar Timis anunta ca peste 350 de copii refugiati din Ucraina pot studia in scolile din judet care au si specializarea ucraineana. Micutii sub sase ani vor primi pachete cu rechizite si obiecte de igiena personala.
Opt unitati de invatamant din Timis au fost identificate de Inspectoratul Scolar Timis pentru a primi elevii refugiati din Ucraina. La acestea exista profesori specializati pe limba ucraineana. Sunt disponibile peste 350 de locuri, de la invatamantul primar la liceal. Prescolarii ucraineni vor putea merge la gradinita, in Timis, pentru a socializa cu alti copii. In plus, copiii vor primi pachete cu rechizite si diverse alte produse indispensabile.

Unitatile de invatamant se afla in localitatile:
Stiuca – 50 de locuri
Darova – 40 de locuri
Bethausen – 40 de locuri
Masloc – 100 de locuri
Pietroasa – 40 de locuri
Banloc – 40 de locuri
Poganesti – 50 de locuri
„La aceste scoli avem profesori care stiu limba ucraineana si sunt calificati. In plus, vom avea un sprijin din partea elevilor vorbitori de limba ucraineana. Sunt cereri si pentru prescolari. Ne vom intalni la nivel local si sa vedem daca exista o disponibilitate a gradinitelor sa ii primeasca. Se vor face pachete care sa cuprinda rechizite si lucruri de igiena personala, chiar hainute. Chiar daca copiii vin pentru cateva zile si sunt in tranzit in aceste localitati, vor primi pachetele. Ei vor putea merge la gradinita sa socializeze si cred ca e important in contextul in care sunt ei”, anunta Marin Popescu, inspectorul scolar general al Timisului.

Inspectorul scolar general a mai precizat ca in aceste localitati exista posibilitatea ca refugiatii sa fie cazati la oamenii cu suflet mare sau chiar la unitatile scolare. Pana acum, la Stiuca au ajuns deja civili din Ucraina, potrivit lui Popescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005632 (s)