News Flash:

Spitalele militare din Romania vor prelua ucrainenii raniti. Puteti dona si sange pentru ei

28 Februarie 2022
355 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati

Ministerul Apararii Nationale a pregatit toate cele 11 spitale militare din tara pentru asistenta medicala oferita militarilor raniti din Ucraina. Pentru ei puteti dona si sange, dar momentan doar la Bucuresti.
 
 
Prim-ministrul Romaniei a dispus ca Ministerul Apararii Nationale sa acorde la toate cele 11 spitale militare din subordine tratament si ajutor medical soldatilor ucraineni raniti in razboi, care ajung in tara noastra. Tot aici vor putea veni si civilii raniti sau cei care au nevoie de asistenta medicala.

De asemenea, de duminica, 27 februarie, Centrul de transfuzii sanguine al Directiei Medicale, care functioneaza la Bucuresti, in curtea Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central, este deschis pentru donare de sange in beneficiul militarilor raniti. Centrul va functiona in fiecare zi, intre orele 8-14, pentru toti cei care doresc sa doneze sange in acest scop. Donatorii vor fi asteptati in intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134. Momentan, in Timis nu au fost date dispozitii.

Ieri, Guvernul Romaniei a trimis o a doua transa de ajutoare catre Ucraina, in valoare de 3 milioane de euro. Aceasta consta in combustibil, veste antiglont, casti, munitie, alimente, apa si medicamente.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006994 (s)