News Flash:

Prefectul judetului Timis: La serviciul de Inmatriculari sunt grave disfunctionalitati

24 Februarie 2022
330 Vizualizari | 0 Comentarii
permis

Mihai Ritivoiu, prefectul judetului Timis, spune ca a analizat activitatea institutiei si a identificat o serie de disfunctionalitati. Daca pentru unele exista explicatii, altele sunt stringente.
 
 
Mihai Ritivoiu a explicat ca la Serviciul de Permise de Conducere si Inmatriculari Auto a identificat mai multe probleme, ingrijoratoare, pentru care este nevoie de rezolvari cat mai rapide.

In primul rand, acesta a spus ca durata necesara pentru inmatricularea unei masini este in Timis de trei luni, in conditiile in care, conform legii, la 90 de zile se primeste amenda pentru neinmatricularea autovehiculului.

„Am discutat cu IPJ Timis si i-am rugat sa manifeste intelegere vizavi de acest tip de speta”, a declarat prefectul de Timis.

O a doua problema identificata la acest serviciu este termenul pentru programarea examinarii la proba de oras in vederea obtinerii permisului de conducere.

„Termenul este de trei zile. Daca vrei sa dai «sala», stai doua zile, dar dupa ce o dai, astepti trei luni pentru examenul de oras. Rata de cadere este de 70% – nu intru in detalii, dar este evident ca un aspirant conducator auto are nevoie de mai mult de un examen la oras. Sa stai trei luni de zile, sa pici, apoi sa mai stai trei luni, in vestul Romaniei, intr-una dintre cele mai dezvoltate zone ale acestei tari, eu unul il consider un subiect delicat, unde trebuie sa ne implicam si sa gasim solutii”, a spus Mihai Ritivoiu.

Acesta a anuntat si primele masuri. Din 22 februarie s-au deschis doua ghisee suplimentare, fara programare online, unul pentru persoane fizice si unul pentru persoane juridice. In plus, au fost angajate cinci cadre pentru acest serviciu, care acum se afla in perioada de evaluare psihologica si care urmeaza sa fie instruite.

„Instruirea poate dura cateva saptamani, luni. Cea mai rapida solutie ar fi detasarea angajatilor din alte judete, chestiune pe care am demarat-o deja cu Bucurestiul, pentru a scadea aceste termene care sunt absolut agravate”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006455 (s)