News Flash:

Timis: locuri suplimentare la liceu pentru elevii cu CES si pentru cei de etnie roma, in urmatorul an scolar

25 Februarie 2022
463 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Inspectoratul Scolar Timis anunta ca pentru viitorul an scolar se aloca locuri suplimentare pentru clasele a IX-a pentru elevii de etnie roma si pentru cei cu cerinte educationale speciale. Vor exista suplimentari de un loc sau doua la clasa.
 
 
Conform Inspectoratului Scolar Timis, vor exista 148 de locuri la nivel liceal pentru elevi de etnie roma in urmatorul an scolar, iar pentru cei cu CES 136. In invatamantul dual si profesional se aloca 34 de locuri pentru elevii de etnie roma si tot atatea pentru cei cu CES. Cei ce opteaza pentru invatamant seral sau cu frecventa redusa au alocate 12 locuri pentru elevii romi si 11 pentru cei cu CES.

Admiterea pentru elevii romi si cei cu CES in urmatorul an scolar:

In vederea admiterii elevilor cu CES, elevii/parintii acestora/reprezentantii legali vor depune la secretariatele unitatilor de invatamant de provenienta, pana in data de 8 aprilie 2022 – certificatele de orientare scolara (acest certificat trebuie sa fie emis pana in data de 08.04.2022!)
In vederea admiterii elevilor de etnie roma, parintii acestora/reprezentantii legali vor depune la secretariatele unitatilor de invatamant de provenienta, pana in data de 27 mai 2022 recomandarile vizand apartenenta la etnia roma. (Recomandarile pot fi eliberate si online. Raspunderea pentru autenticitatea si continutul recomandarii revine atat organizatiei rromilor, care o emite, potrivit statutului si procedurilor interne proprii cu privire la eliberarea recomandarii, cat si parintelui/reprezentantului legal al elevului care solicita eliberarea unei recomandari de apartenenta la etnia roma).
In data de 9 mai 2022 I.S.J. Timis va afisa locurile speciale pentru candidatii rromi si pentru candidatii cu CES (1-2 locuri/ fiecare clasa/ grupa pentru fiecare filiera/ profil/ specializare/ domeniu de pregatire/ calificare).
Pana in data de 27 mai 2022 vor avea loc sedinte de instruire a profesorilor diriginti/ elevilor/ parintilor de catre inspectorul scolar pentru minoritatea rroma si pentru invatamantul special, privind prezentarea procedurilor de admitere pe locurile speciale pentru rromi si pentru elevii cu CES.
In perioada 04-05 iulie 2022 va avea loc completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre candidatii care solicita inscrierea pe locurile speciale pentru rromi si pentru elevii cu CES, de catre parintii/ reprezentantii legali ai acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, la unitatea de invatamant de provenienta.
Pe 7 iulie 2022 va avea loc prima etapa de repartizare computerizata pentru elevii rromi si pentru elevii cu CES pe locurile speciale din invatamantul liceal de stat. Tot in data de 7 iulie 2022 va avea loc repartizarea candidatilor pe locurile speciale din invatamantul profesional/ dual de stat pentru rromi si pentru elevii cu CES, in ordinea descrescatoare a mediei de admitere si pe baza optiunilor completate in fisa de inscriere, conform unei proceduri stabilite de catre comisia de admitere judeteana, publicata pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Timis si comunicata unitatilor de invatamant pana la data de 3 iunie 2022.
A doua etapa de repartizare a acestor elevi pe locurile speciale destinate lor din invatamantul liceal de stat va avea loc in perioada 4-5 august 2022, conform unei proceduri stabilite de catre comisia de admitere judeteana. Procedura va fi afisata pe site-ul I.S.J. Timis pana in data de 11 iulie 2022.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007924 (s)