News Flash:

Avem gunoi pe strazi? Vom avea si cosuri stradale pentru el

25 Februarie 2022
494 Vizualizari | 0 Comentarii
pubela

In curand vom avea noi cosuri de gunoi pe strazile din Timisoara. Dupa opt luni si trei licitatii, primaria a gasit firma care va oferi locuitorilor orasului 500 de motive sa nu mai arunce gunoiul neregulamentar. Daca nimeni nu va contesta licitatia, contractul va fi semnat.
 
 
Gunoi pe langa tomberoanele institutiilor, gunoi care da afara din cosurile de pe strada. Gunoi la colturi de bloc, gunoi prin parcuri si parcari. Gunoi pe langa stalpi, gunoaie prin tufisuri si copaci. Peste tot gunoi. Cand administratia orasului, cand locuitorii lui sunt trecuti „sub lumina reflectoarelor”. Solutii se tot cauta. Una pare ca s-ar fi concretizat zilele acestea. Subiectul este cunoscut de luni bune in spatiul public si pare ca am ajuns, in cele din urma, la un deznodamant.

Urbio Palagio SRL din Sibiu este firma castigatoare a licitatiei pentru achizitionarea a 500 de cosuri de gunoi stradal, declara reprezentantii Primariei Timisoara. Perioada de depunere a contestatiilor va expira pe 2 martie, iar imediat dupa acea poate fi semnat contractul.

Primaria incearca inca din iunie 2021 sa cumpere cosuri de gunoi stradale. La prima licitatie a pus la bataie 154.605 lei cu tot cu TVA, pentru 1.000 de cosuri de gunoi stradal, dar nu a fost depusa nicio oferta. A doua licitatie s-a facut in septembrie 2021, suma crescand la 226.504 lei pentru acelasi numar de cosuri de gunoi. A fost anulata si aceasta procedura, tot din acelasi motiv.

In 16 decembrie 2021 a fost deschisa a treia licitatie pentru achizitie. A fost oferita o suma mult mai mare: 448.630 lei cu TVA, pentru doar 500 de cosuri de gunoi. Doua firme au depus oferte, respectiv Urbio Palagio SRL si Urban Market SRL. Ofertele au putut fi depuse pana in data de 12 ianuarie 2022.

Oferta castigatoare, bazata pe pretul cel mai scazut, a venit din partea Urbio Palagio SRL, care va „echipa” orasul cu 500 de cosuri de gunoi contra sumei de 368.900 de lei (cu TVA).

Potrivit anuntului din SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), cosurile de gunoi vor avea „capacitatea cuprinsa intre 40 si 60 de litri, dotate cu sina de montare sudata ce permite montarea pe perete si pe stalp, cu sistem de golire prin deschiderea trapei inferioare cu cheie”. Acestea vor fi confectionate din tabla de otel galvanizat la cald, material care le va conferi rezistenta la actiunea factorilor de mediu, timpului si actelor de vandalism. Fiecare cos este prevazut cu o garantie de 24 de luni.

Primaria Timisoara vrea sa amplaseze cele 500 de cosuri de gunoi pe arterele principale de circulatie, in pietele publice si in statiile mijloacelor de transport in comun. Ultima data, PMT a cumparat cosuri de gunoi in toamna anului 2019. Fostul primar Nicolae Robu se lauda atunci cu 54 de cosuri stradale noi, realizate din material reciclat, „specifice pentru zonele istorice”, cu „sistem de inchidere inteligent, recipient interior de tabla zincata, simbol autocolant de colectare”. Capacitatea fiecarui cos era de 110 litri, iar o bucata a costat primaria 615 euro.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007725 (s)