News Flash:

Un program economic creat pentru binele populației

Slovacia crește taxele pentru a putea reducere deficitul bugetar

14 Noiembrie 2023
111 Vizualizari | 0 Comentarii


Slovacia își propune să implementeze măsuri fiscale menite să sprijine finanțarea sistemului de pensii, precum și pentru a reduce cel mai mare deficit bugetar înregistrat în zona euro. Premierul Robert Fico a aprobat un program care include o taxă specială pe profiturile băncilor și inițiative pentru reducerea dobânzilor la creditele ipotecare. Sectorelor economice li se vor impune, de asemenea, taxe speciale pe profiturile excesive.

 Alte planuri prevăd creșterea impozitelor pentru veniturile mari, proprietățile imobiliare (în special cele deținute ca a doua și a treia locuință), majorarea accizelor la tutun și alcool, iar pentru băuturile îndulcite se ia în calcul impunerea unei taxe. Toate aceste măsuri au ca scop reducerea deficitului bugetar, estimat în acest an la aproximativ 7% din PIB, cel mai mare din zona euro.

„În 2024, reducerea deficitului bugetar va fi de circa 0,5% din PIB, pentru a asigura ca standardele de viaţă ale populaţiei, care sunt printre cele mai reduse în UE, nu scad şi mai mult”, se precizează în programul economic promovat de premierul social-democrat. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005098 (s)