News Flash:

Panică într-un orășel aflat la aproape 50 de kilometri de Roma

Un leu evadat de la circul Ronny Roller din Viale Mediterraneo s-a plimbat 7 ore liber pe străzi

13 Noiembrie 2023
140 Vizualizari | 0 Comentarii

Locuitorii unui mic oraș situat la aproximativ 50 de kilometri de Roma au trecut printr-o experiență înspăimântătoare după ce un leu a scăpat dintr-un circ. Animalul a rătăcit liber pe străzi timp de șapte ore, determinând autoritățile să transmită un avertisment către cetățeni.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 11 noiembrie, când un leu a evadat din circul Ronny Roller din Viale Mediterraneo, în jurul orei locale 16:00. Personalul autorizat și forțele de ordine au căutat animalul timp de ore bune pe străzile micului oraș Ladispoli. În timpul acestei perioade de căutare, primarul a emis un avertisment către locuitori, solicitându-le să rămână în case și să manifeste prudență.

Leul a reușit să scape de sub supravegherea personalului circului Ronny Roller și a cutreierat singur străzile din Ladispoli. Orașul, cu aproximativ 50.000 de locuitori, se află la doar câțiva kilometri distanță de Roma. Panică a fost instaurată printre localnici, care au filmat scenele și le-au distribuit pe rețelele de socializare. Primarul din Ladispoli, Alessandro Grando, a transmis un mesaj pe pagina de Facebook, sfătuind locuitorii să rămână în case până la noi informații.

„Un leu a scăpat de la circ. Animalul sălbatic a fost observat pe cursul râului. Angajații circului desfășoară operațiuni de capturare, cu sprijinul polițiștilor care au intervenit prompt la fața locului. Vă rugăm să dați dovadă de prudență extremă și să evitați deplasarea până la noi ordine”, a declarat primarul din Ladispoli.

Polițiștii locali, în colaborare cu personalul circului și trei veterinari înarmați cu puști încărcate cu gloanțe sedative, au efectuat căutări pentru leu timp de aproape șapte ore. O primă încercare de capturare a avut loc la ora 15:00, dar operațiunea a eșuat. În cele din urmă, animalul a fost prins și sedat în jurul orei locale 22:00, conform informațiilor furnizate de Corriere della Serra.

Cetățenii s-au speriat puternic în momentul în care au observat leul plimbându-se pe străzi. Acest incident a stârnit controverse, iar unele voci au adus acuzații primarului pentru că a permis desfășurarea circului în orașul Ladispoli. Cu toate acestea, Alessandro Grando, primarul, a oferit clarificări cu privire la acest aspect.

„Pentru cei care vor începe să întrebe: de ce mai lăsați circul cu animale să vină la Ladispoli? De ce a autorizat primarul circul? Răspunsul este că nu am autorizat nimic, nu depinde de mine să fac asta, și că, din păcate, nu putem interzice circurile cu animale să vină în orașul nostru”, a precizat primarul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006670 (s)